Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hoe PIII 500Mhz Opvoeren?

Anoniem
Marcel de Reus
8 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb een Asus P2B-VM mobo, met een PIII 500 Mhz cpu.
  Kan iemand me op weg helpen om dit beetje op te krikken.
  Welke jumpers en welke instellingen vh bios moet ik gaan verzetten.
  Alvast Dank
  Mvrgr Harvey
 • Heb je de FAQ al gelezen? Daar staat namelijk al een hele hoop in wat betreft de basis van het OCen. Als het dan niet lukt kun je hier specifiekere vragen stellen…
 • @Eddey
  Ik had al een en ander gelezen over OCen.
  Maar mijn mobo en cpu zijn best oud. Op de mobo zijn veel switches.
  Ik dacht, als iemand (met dezelfde pc specificaties) dit al eerder heeft gedaan, dan wil ik graag gebruik maken van zijn/haar ervaringen.
  Dus zodoende, mijn vraag is nog steeds van toepassing!
  Mvrgr Harvey
 • Ok dan :)


  Ik heb een vergelijkbaar mobo (tenminste dat denk ik), namelijk een Asus P2b (ze hebben in ieder geval dezelfde chipset, nl de intel 440BX). Ik heb daar een PII 350 opzitten, loopt nu op 402 MHz.

  Bij mijn mobo moest ik in ieder geval met jumpertjes werken, het kon niet in de BIOS zoals tegenwoordig eigenlijk altijd is.
  Waarschijnlijk is de multiplier gelocked, zodat je de FSB (frontsidebus = bussnelheid) moet verhogen. Dat doe je door een andere combinatie in te stellen van de betreffende jumpers/switches.

  Hoe die combinatie moet zijn moet je opzoeken in het boekje van je mobo. Als je die niet kunt vinden kun je wel een handleiding downen van www.asus.com.tw

  Dan gewoon in stapjes verhogen. De FSB staat nu bij jou op 100 MHz, bij mij heb ik hem verhoogd naar 115. Daarboven liep 'ie niet stabiel, ook niet nadat ik het voltage verhoogd had.

  Bij jou is de MP (multiplier) 5, dus gaat het wat harder dan bij mij. Als jij jou FSB stabiel op 115 krijgt loopt 'ie al op 5 x 115 = 575 MHz.


  Als je nog vragen hebt zie ik het hier wel :)
 • @Eddey
  Ik heb 'm op 115 gezet en de cpu = 75Mhz opgevoerd. Dus het staat nu op 575 Mhz. Tot nu toe geen prob.. Is het verantwoord als ik 'm op 120 zet :o
  Mvrgr Harvey
 • Gewoon proberen of hij stabiel blijft :)
 • Ik denk dat hij dat misschien nog wel moet redden… maar ver boven de 600MHz zal je niet uit kunnen komen! :(
 • Idd gewoon proberen. Je maakt het echt niet stuk als je het in kleine stappen doet.

  Zeker met alleen het verhogen van de FSB wordt de temperatuur nauwelijks hoger. Maar altijd ff in de gaten houden.


  Verder goed testen of 'ie stabiel is. Met goed testen bedoel ik een zwaar programma (zwaar spel of een of andere benchmark of speciaal CPU belast progje). En 1 minuut testen is niet genoeg. Ik heb zelfs gehad dat 'ie stabiel leek, en pas na 20 minuten gamen ineens vastliep…

  Mocht het dan niet stabiel blijken kun je het voltage nog proberen te verhogen (let op want daar wordt de temperatuur van je CPU dus wel hoger van!).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.