Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Proc/MB combi voor multimedia

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil een nieuw systeem aanschaffen voor hoofdzakelijk multimedia gedoe: DivX, Video/Audio bewerking etc. Af en toe gamen.

  Ik zit te denken aan de volgende twee combinaties:
  Intel P4 2.2 op een Asus P4B266E
  AMD XP 2100+ op een Asus A7V333

  Welke combi zou het meest geschikt zijn? Overige componenten:
  512 MB memory
  2 x 80 GB 7200 rpm disks
  Hercules 3D Prophet 8500DV allinwonder

  Bedankt,
  WebGuy
 • Allebei zijn goed. Maar, die programma's houden veel van bandbreedte, dus dan zou ik eerder in plaats ven een P4 2.2 met DDR geheugen een P4 2.0 met RDRAM nemen, omdat die meer bandbreedte hebben.
 • Ik zou voor de 2100+ gaan, deze is goedkoper en presteer veel beter dan een P4 met DDR. Als je geld hebt voor RIMM zou ik voor de P4 2.2 met 512 MB RIMM gaan dat is namelijk behoorlijk snel.
 • De P4 ruled anders wel in apps als videoencoding hoor :)
 • Maar niet met DDR. Een P4 is gewoon veel minder snel met DDR :(
  Het is net zo iets als een AXP met SDRAM. En idd P4 is goed in multimedia-applicaties, maar dan blijft het erg aan te raden wel RIMM te nemen en anders gewoon die 2100+.
 • Niet alleen door RDRAM, maar ook door zijn architectuur is hij een stuk sneller in MM apps, ook door bv SSE2 support.
 • [quote:6fa77f4c49="BA"]De P4 ruled anders wel in apps als videoencoding hoor :)[/quote:6fa77f4c49]
  Maar, bij videobewerking gaat het vaak om grote bestanden.
  Die moeten van disk naar memory (en terug). Is daarbij de disk i/o niet de beperkende factor? De AMD oplossing heeft een mobo met ATA 133 IDE controllers. Is dat niet net een tikkie sneller dan het Pentium mobo met ATA 100 controllers?
  Of is dit alles te verwaarlozen?
  Compenseert het snelheidsverschil tussen de AMD en de Pentium (AMD iets sneller dacht ik) niet het verschil in bandbreedte? :-?

  Is jullie misschien ook iets bekend over het gebruik van die Hercules 3D Prophet 8500 i.c.m. een AMD of Pentium? Of heeft die kaart bij beide proc. geen problemen?

  Ik besef dat ik veel vraag, maar wil een aantal zaken wel goed uitzoeken voordat ik ruim € 2300 er doorheen jaag… :wink:

  WebGuy (die het niet meer weet)
 • Die R8500 moet het sowieso doen op beide systemen.

  ATA133 is ronduit flauwekul en een marketing stunt, schijven halen nog niet eens 100 MB/s als er uit cache gelezen wordt, laat staan 133. De enige reden wanneer het nuttig is is als je schijven van 160 GB gebruiken wilt, die kunnen alleen op ATA133.

  AMD is idd net iets sneller, maar in apps waarbij vooral geheugenbandbreedte gevraagd wordt is de P4 sneller. Het hangt maar net van de applicatie af. Heb je misschien die 2 links die in de FAQ staan al bekeken?

  BTW, is het systeem specifiek voor videobewerking, of bedoel je met DivX alleen DivX afspelen? Dan maakt het namelijk niks uit welke je neemt.

  Trouwens, we praten hier over absolute performance, als je de beste prijs/prestatie wel dan kan je beter voor AMD gaan. Dan zou je bijvoorbeeld een iets snellere videokaart kunnen kopen, GF4 Ti4400 oid :) Bij games zou je systeem dan ieg een stuk sneller zijn als met die R8500LE.
 • [quote:3d11ab6933="BA"]BTW, is het systeem specifiek voor videobewerking, of bedoel je met DivX alleen DivX afspelen? Dan maakt het namelijk niks uit welke je neemt.

  Trouwens, we praten hier over absolute performance, als je de beste prijs/prestatie wel dan kan je beter voor AMD gaan. Dan zou je bijvoorbeeld een iets snellere videokaart kunnen kopen, GF4 Ti4400 oid :) Bij games zou je systeem dan ieg een stuk sneller zijn als met die R8500LE.[/quote:3d11ab6933]

  Het is specifiek voor videobewerking en het maken van DivX movies. Uiteraard alleen voor backupdoeleinden… :D
  De grafische kaart is een Hercules 8500DV All-In-Wonder. Deze bevat naast de 8500 chip een TV-tuner en FireWire poort.

  WebGuy
 • Dan is die kaart idd een betere keuze :) Toch zijn P4 systemen met videobwerking nog steeds het snelste.

  Wat je misschien ook nog doen kan, is voor weinig geld, en met een beetje knutselen een dual XP 1600+ ~1800+ bak in elkaar zetten oid, maar ik weet niet of je dat met je budget red.
 • [quote:2b50614687="BA"]Dan is die kaart idd een betere keuze :) Toch zijn P4 systemen met videobwerking nog steeds het snelste.

  Wat je misschien ook nog doen kan, is voor weinig geld, en met een beetje knutselen een dual XP 1600+ ~1800+ bak in elkaar zetten oid, maar ik weet niet of je dat met je budget red.[/quote:2b50614687]
  Dat is me net wat teveel geknutsel…
  Heb via je FAQ Tom's Hardware site bezocht. Ik denk dat het toch de AMD wordt met een Epox 8K3A+ mobo. Ik denk dat ik dan toch redelijk uit de voeten moet kunnen :P

  Bedankt voor jullie adviezen,
  WebGuy
 • [quote:9bcab3aff5="Marcel de Reus"]Ik zou voor de 2100+ gaan, deze is goedkoper en presteer veel beter dan een P4 met DDR. Als je geld hebt voor RIMM zou ik voor de P4 2.2 met 512 MB RIMM gaan dat is namelijk behoorlijk snel.[/quote:9bcab3aff5]

  Ben toch ook maar even de RDRAM variant aan 't afwegen… :roll:
  Wat is een goed merk RDRAM geheugen en een goed prijs/prestatie mobo? Ik ben geen overclocker…

  Graag jullie adviezen…

  WebGuy
 • Samsung is niet erg duur en erg stabiel. Echt aan te raden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.