Vraag & Antwoord

10 antwoorden
 • Kan iemand mij wegwijs maken in de verschillende sockets die gebruikt worden op de verschillende moederborden, in relatie tot de hierin te gebruiken processors.
  Ik zie Socket A, 370, 478, Slot 1 etc.
  Is er ergens een uiteenzetting te vinden over wie wat is, wat kan en waarvoor dient…. welke oude type processors kan ik in welke sockets gebruiken (aanschaf nieuw moederbord) enz…


  bvd.
 • Socket A/462 = AMD Athlon, AthlonXp, Duron
  Socket 370 = Pentium III, Celeron2
  Socket 423 = originele Pentium 4 (williamette)
  Socket 487 = Nieuwe Pentium 4 (williamette & Northwood), P4 celeron.

  Slot 1 = Pentium II, oudere PIII's en celerons
  Slot 2 = Pentium III Xeon
  Slot A = AMD Athlon Classic

  Dat zijn de recentere sockets en slots :) Overigens betekend het nog niet dat als de socket hetzelfde is, een CPU upgrade ook zomaar werkt. Het moederbord moet ook meewerken.
 • Met dank voor de snelle reactie
  wat is de reden voor deze verschillende sockets, pinbezetting ??

  Ik begrijp dat je dus niet zonder meer oude processoren in nieuwe boards/sockets kunt plaatsen…

  Cor
 • Dat klopt idd. die getallen staan voor het aantal pins.

  Oudere CPU's in nieuwe sockets met dezelfde pincount gaat vaak nog wel, maar andersom vaak niet doordat nieuwere CPU's weer nieuwe features hebben die niet ondersteund worden.
 • Verschillende communicatie protocollen van de processoren, verschillend stroomverbruik. Het voordeel van een slot ten opzichte van een socket is dat de processor en wat erbij hoort meer ruimte heeft, maar ook duurder is.
 • Dat klopt, ik weet nog wel van die huge koelblokken die op de Athlon's gingn :D
 • [quote:f5293a9ee4="egslim"]Verschillende communicatie protocollen van de processoren, verschillend stroomverbruik. Het voordeel van een slot ten opzichte van een socket is dat de processor en wat erbij hoort meer ruimte heeft, maar ook duurder is.[/quote:f5293a9ee4]

  de reden dat men Slot CPU's had bij zowel AMD als Intel was omdat de L2 cache als losse chipies op de een PCBtje zaten ipc On-die.

  Jou kenende wist je dat wel maar ik zeg het tog even
 • [quote:4e03252524="Red Dragon"][quote:4e03252524="egslim"]Verschillende communicatie protocollen van de processoren, verschillend stroomverbruik. Het voordeel van een slot ten opzichte van een socket is dat de processor en wat erbij hoort meer ruimte heeft, maar ook duurder is.[/quote:4e03252524]

  de reden dat men Slot CPU's had bij zowel AMD als Intel was omdat de L2 cache als losse chipies op de een PCBtje zaten ipc On-die.

  Jou kenende wist je dat wel maar ik zeg het tog even[/quote:4e03252524]

  :) Dat wist ik wel, maar ik wilde termen als "on-die" en "cache" vermijden, om niet te hoeven uitleggen.
  Anyway, in de cache wordt informatie opgeslagen waar de processor heel snel bij kan, en "on-die" wil zeggen in dezelfde chip als de processor.
 • LOL, is dat de schrijfstijl van C!T of zop, wat je niet noemt hoef je ook niet uit te leggen, dat heb ik al van meerdere gehoord :D
 • Is dat net zoiets als L1 en L2 cache..

  dus dan zou L1 cache hetzelfde zijn als on_die..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.