Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

harde schijf wil niet scandisken

Anoniem
vanunen
2 antwoorden
 • heb een harde schijf die bij aankoop reeds in twee partities was ingedeeld: kleine voor windows 98 en een grote voor de data. Scandisk geeft bij scandisk van de grote partitie de volgende fout: "scandisk kan niet lezen van het laatste cluster van schijf E, mogelijk beschadigd of niet correct geconfigureerd. Mogelijk moet u LBA inschakelen of mogelijk is de schijfpartitie onjuist gemarkeerd als een niet LBA partitie.
  Klik op Doorgaan…"

  Als ik dat doe dan stopt Scandisk er direct mee en heeft niets gedaan.
  In de Bios stat de harde schijf herkenning op AUTO etc etc.

  De data zijn op deze partitie nog goed leesbar en toegankelijk maar het bovenstaande geeft geen prettig gevoel. Schijf D geeft geen fouten met scandisk. Overigens maakt het niet uit of ik scandik binnen windows doe of in de dos mode: allebei hetzelfde resultaat.
  Wie weet raad.
 • In dit soort situaties is het handig te weten welk merk en type moederbord (en/of de geschatte leeftijd) en welk merk en type harde schijf het betreft.
  Heb je de harde schijf via automatische detectie laten herkennen. Dit is niet altijd hetzelfde als de keuze AUTO … Op moderne systemen wordt nagenoeg altijd LBA mode gekozen, maar op oudere systemen wordt ook wel eens wat anders gekozen, bijvoorbeeld LARGE mode.

  Geef de informatie die je ziet als je de harde schijf laat herkennen via de automatische detectie. Je krijgt dan meestal een overzicht met LBA, LARGE en NORMAL te zien. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.