Vraag & Antwoord

Anoniem
BA
12 antwoorden
 • Een gebruikte (kwart jaar ongeveer) AMD Tb 850, zonder cooler, wat is daar een normale prijs voor ?

  ik zat zelf te denken rond de €50 of iets lager.
 • Bijna niks. Ik zou je niet meer als 25 euro geven, voor 40E heb je al een nieuwe Duron 850 of 900.
 • Hier in Leeuwarden bij Norrod, heb je een Duron 900 voor 59 euro, duz..
 • ja, er zijn ook nog andere winkels in Nederland :wink: Kijk maar eens wat de laagste prijs is voor die processor als je hem nieuw koopt: www.tweakers.net/pricewatch
 • laagste is 46 euro voor een duron 850, exl verzend kosten, dus 50 euro is niet eens zoveel, ik vraag er denk ik 45 voor, als ie dat niet wil 40
 • [quote:469f474fc2="Hercul3s"]laagste is 46 euro voor een duron 850, exl verzend kosten, dus 50 euro is niet eens zoveel, ik vraag er denk ik 45 voor, als ie dat niet wil 40[/quote:469f474fc2]
  Maar is wel nieuw met garantie :roll:
 • ik denk dat je er niet meer dan €30,- voor krijgt… je mag al blij zijn met €25,- als ze dat ervoor willen geven.
 • En ik maar denken dat een TB850 toch altijd sneller is als een Duron 900 .Had dat niet iets temaken met cachegeheugen op de chip.?
 • Ik denk dat ik 'm voor 25 euro wel wil hebben. Kan hem ophalen als je in de buurt woont. Je kunt ev. een prive berichtje sturen. (Waarom doe je hem weg?).
 • [quote:26ad26d67b="stelf01"]En ik maar denken dat een TB850 toch altijd sneller is als een Duron 900 .Had dat niet iets temaken met cachegeheugen op de chip.?[/quote:26ad26d67b]

  T-bird heeft 256kb L2 cache, Duron slechts 64kb. Maar als alle andere factoren identiek zijn schelen de prestaties niet zoveel. Ik denk dat in de meeste gevallen (let op het voorbehoud :) ) een Duron 900 gelijk is aan een T-bird 850.
 • T-bird heeft 256kb L2 cache, Duron slechts 64kb. Maar als alle andere factoren identiek zijn schelen de prestaties niet zoveel. Ik denk dat in de meeste gevallen (let op het voorbehoud :) ) een Duron 900 gelijk is aan een T-bird 850.

  Als je Word gebruikt zal je geen verschil merken,maar ga je b.v een avi file naar mpg converteren, dan merk je wel het verschil.Het is net als de celeron , een uitgeklede versie.Dus altijd een zwakkere uitvoering van grote broer.
 • [quote:6cc1fff403="stelf01"]T-bird heeft 256kb L2 cache, Duron slechts 64kb. Maar als alle andere factoren identiek zijn schelen de prestaties niet zoveel. Ik denk dat in de meeste gevallen (let op het voorbehoud :) ) een Duron 900 gelijk is aan een T-bird 850.[/quote:6cc1fff403]

  Als je Word gebruikt zal je geen verschil merken,maar ga je b.v een avi file naar mpg converteren, dan merk je wel het verschil.Het is net als de celeron , een uitgeklede versie.Dus altijd een zwakkere uitvoering van grote broer.

  Das niet helemaal correct. Sommige applicaties hebben weinig of geen voordeel van een grote L2 cache, omdat ze helemaal in de L1 passen of juist volledig uit het geheugen komen. Die software draait op een Duron even goed als op een Athlon. Een voorbeeld is RC5 (codekraker). Aan de andere kant heeft software die wel in de L2 van Athlon past, maar niet in de L2 van Duron een groot voordeel op Athlon. Ironisch genoeg geldt dit laatste onder andere voor office software zoals Word, maar ook voor heel wat andere programma's. De reden dat je het verschil in Word niet merkt is dat het gehele programma niet zwaar genoeg is om de CPU serieus te belasten.

  Zwaar rekenwerk kan dus best net zo goed op een Duron lopen als op een Athlon, terwijl licht werk andersom kan zijn. :) Maar inderdaad, als de mens beperkende factor is - zoals in Word - heeft een snelle CPU geen zin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.