Vraag & Antwoord

Anoniem
SpaceCowboy
9 antwoorden
 • Ik heb nu een PIII 900 Mhz. Ik heb gezien dat er celerons zijn op 1.3 GHz. Kan ik zo'n celeron op mijn moederbord prikken ipv mijn PIII en heeft dat uberhaupt zin? Ik bedoel schiet ik wel iets op met die extra MHz'en van celeron (die toch eigenlijk langzamer is dan een PIII)?

  Ik heb een asus moederbordje met een Via chipset… vraag me niet naar nummers e.d., weet alleen dat ik wel een 133MHz bus heb (kan het thuis trouwens nog wel eens opzoeken maar ben nu op mijn werk).

  Bvd voor jullie reacties!
 • Celerons werken op een 100 mhz FSB toch?
  dus ik denk dat je er weinig op voorruit gaat. (als je en 133 fsb p3 hebt tenminste)
 • Bovendien zijn de snelle Celerons van de Tualatin versie en die werken niet met alle VIA chipsets. Ook niet met alle Intel chipsets, trouwens.
 • Ja die nieuwe celerons (ik geloof vanaf ongeveer 1.7 GHz) die passen niet op mijn mobo. Maar ik geloof dat die oude tot 1.3 GHz wel op mijn mobo moeten kunnen. Dat zijn inderdaad die Tualatin Celerons maar die zijn FCPGA… dat is toch hetzelfde 'systeem' als mijn PIII?
  Of krijg ik dan gezeik met een te hoge kloksnelheid e.d.?
  Maar dan nog de vraag of ik er een sneller systeem van krijg. Ik zag dat ze bij Norrod ook nog een P3 1.2 Ghz hadden… maarja die is dan meteen 300 euro en een celeron ongeveer de helft.
 • Nee, de 1.7 GHz is een P4 celly. De 1.3 Ghz celly is een tualatin celly, en past alleen op een I815B mobo. De tualatin celly kan je herkennen aan 256 kb cache. De coppermine celly is er tot 1100 MHz, te herkennen aan 128 KB cache. Dat is waarschijnlijk ook de enige die in je mobo past.
 • VIA heeft ook een chipset voor Tualatins, ik weet alleen niet hoe die heet.
 • Idd, daar heb je gelijk in, niet aan gedacht. Maar het werkt ieg niet in een standaard PIII Cu mobo.
 • OK dan weet ik dat ook weer! Bedankt! Dan toch maar es proberen over te klokken :)
  Groeten!
 • :D Zeg, als die celeron nou werkt en je houdt die erin, dan ben ik helendal wel zo tamelijk zeer geïnteresseerd in die PIII 900, die past vast op mijn Abit BE6. Ik zou die dan graag van je overnemen. Hou je me op de hoogte via deze lijst? Graag!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.