Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ik vroeg me af wat sneller was: een Thunderbird1400 met DDR

Anoniem
BA
5 antwoorden
 • Ik gebruik het voornamelijk voor programmeren in c++ (compilen dus) en af-en-toe wat 3d-apllicaties(games, OpenGL programming). Verder wat audio/video bewerking/capturing.
 • Ik vroeg me af wat sneller was: een Thunderbird1400 met DDR of een XP1800 met SDRAM
  Wat denken jullie…

  Ik heb nl. nog 512MB SDRAM over, en ik wil een athlon-achtige pc kopen. Tja… moet ik die 512MB nou gebruiken of is dat zonde
 • Ik denk dat en TB1400 sneller is met DDR. Want als je een XP op SDRAM wilt laten draaien betekkend dat automatisch dat je een low-kwaliteit bord moet nemen, want alle goede borden hebben DDR of je moet een ouder bord nemen met de KT133a chipset, maar dan verlies je veel preformence :(
  Neem gewoon een goed bord met die Donderkanarie of nog liever met een XP1500+/XP1600+ (die zijn nauwelijks duurder :D ). Kijk voor een KT266a bord met PC2100 DDR of als je meer geld hebt een KT333 bord met PC2700 DDR.
  Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je ermee gaat doen dus post dat ff.
 • Als je nog SDRAM liggen hebt; en je wil niet teveel geld uitgeven en toch een redelijk snel moederbord hebben, dan zou ik je aanraden een ECSK7S5AL plank te kopen.
  Kost € 90 heeft sound en Lan aanboord, en kan werken met SDRAM en DDRAM.

  Eddy
 • Ik ga over 2 weken zo'n systeem bouwen voor een vriend: ECSK7S5A + LAN met 1800+ en 256 MB DDR Kingston.
  Toch vind ik zelf dat je beter dan een 1600+ op een sneller bord met DDR kunt doen, maar hij wil perse een snelle processor :-?
  Maar idd als je niet teveel wilt uitgeven, geheugen is namelijk nogal duur is die plank een optie, je kan dan ook later nog op DDR overgaan. Alleen zal de Sis735 Chipset wel wat preformence verlies opleveren, omdat het een niet echt snelle chipset is en dat is dan weer zonde van je 1800+.
  Kortom: het ligt er gewoon aan hoeveel geld je hebt, een 1600+ met een snel KT266a bord (Gigabyte, Epox, Soltek, Shuttle en duurder Asus of Abit) met DDR geniet IMHO de voorkeur boven een 1800+ op een Sis bord met SDRAM.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.