Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

GeForce 2 GTS koeler.....

Anoniem
None
37 antwoorden
 • hoi, ik heb net mijn hele kast volgehangen met papst koelers, en is nu lekker stil, alleen nu maakt de koeler van mijn videokaart een enorme herrie.

  ik heb een Blue Orb van thermal take.

  op zich draait deze goed, maar niet gelijk…..oftewel, de toon is niet gelijk. nu heb ik vanmiddag al het stof eruit gehaald (dat was nogal een hoop) en sindsdien lijkt het dat te doen……kan ik dit verhelpen?


  vraag 2: zijn er ook stille Geforce 2 GTS 32mb koelers op de markt, zoja….welke?
 • btw….las net ergens dat je ook gewoon een slot koeler of zoiets onder je videokaart kan plaatsen…..koelen deze goed?

  enzo ja……wat is een goede en waar zijn die te halen?
 • Die blue orbs staan erom bekend dat ze geluid maken :)

  Wat je kan doen is van Zalman een pasieve koeling halen, kom je op dit uit:

  http://www.zalman.co.kr/english/product/cnpsvga2.htm

  Bij een GTS is het dan wel aan te raden om er een fan bij te kopen, maar dat is dan een 80mm of 92mm en die zijn tenminste stil in vergelijking met je Orb.
 • hoe bedoel je een fan erbij te kopen, waar moet die dan geplaatst worden?

  ik heb nu 2x papst fan naar binnen(voorkant) en 2x papst naar buiten (achterkant)

  + papst koeler+alpha op cpu……

  dan is zo'n zalman toch wel genoeg?

  btw….denk alleen nie dat die gaat passen, ik heb namelijk ook nog van die blue orb koelribben op mijn geforce zitten.

  en zo'n slot fan……zijn die goed?
 • Hij bedoelt dus dat als je zo'n Zalman heatsink koopt, en er een fan naast hangt, je een hele goede koeling hebt, die weinig geluid maakt :)
 • ok, maar moet die fan dan onder de videokaart zitten ofzo?

  ook mbv zo'n zalman constructie, die daar op de site staat?

  ik heb namelijk ook van die slot 1 koelers gezien, die als het ware de lucht van je videokaart afzuigen, door een open slot heen en dan naar buiten afvoeren, is dat iets?

  ik denk namelijk dat die blue orb koelribben te hoog zijn om die zalman te plaatsen, en ik ben er niet zo zeker van of die dingen los kunnen….
 • Die fan doe je ernaast. Een Slotcooler helpt niet zo bij de contructie, omdat de fan dan niet door de finnen heen blaast. Het is btw de bedoeling dat die Blue Orb er af gaat, en die Zalman er voor in de plaats komt.

  Bij normale heatsinks werken die slotcoolers ook niet echt, omdat het oppervlak gewoon te klein is. Dan kan je wel veel airflow hebben, maar dan heb je er nog niks aan.
 • ok, maar ik snap niet echt waar die fan die ernaast moet zitten komt te zitten, aan welke kant van de videokaart?

  en btw…..die koelribben naast die blue orb fan, kunnen die dan blijven zitten?
 • Die hele blue orb gaat er dan dus af, ook die finnen. Die zalman komt er dan op te zitten. Die fan doe je aan de zijkant, naast de videokaart, rechtopstaand, zodat die dus direct over de heatsink heen blaast.
 • dus hij blaast richting het moderboard, maar staan die koelribben dan paralel aan de langterichting van de kaart of haaks op de lenterichting van de kaart?

  en hoe krijg ik die fan daar bevestigd?

  btw….op die site zeggen ze dat je helemaal geen koeler nodig hebt, alleen een goede airflow, f geldt dat niet voor een geforce 2 gts 32mb?
 • Die finnen staan in de lengterichting. Je kan het ook zonder fan proberen natuurlijk, maar onder de fan is de airflow meestal niet zo heel hoog, dat is meer richting de CPU.

  Vastmaken doe je met schroeven neem ik aan. Anders met Thermal Adhesive, of Fragtape. Alleen weet ik niet of Fragtape die heatsink wel houden kan.
 • Die fan zorgt voor de airflow ;)

  Die fan moet je gewoon achter in in je kast schroeven ter hoogte van je kaart en idd hij blaast richting het mobo.
  Of de finnen parallel staan weet ik niet, het lijk mij wel logisch, omdat dan de lucht tussen de finnen door kan stromen.
 • ok, maar hoe kan ik die fan eventueel naast die videokaart krijgen, zijn daar standaard constructies voor?
 • Meestal zitten er wel gaten achterin je kast om dat ding vast te scroeven.
 • Er zijn een soort verloopstukjes voor, dan kan je de fan aan een schroef van een PCI slot vastmaken, zodat hij haaks op de kaarten staat. HJS van dit forum heeft dat geloof ik.
 • [quote:b726b76176="Marcel de Reus"]Meestal zitten er wel gaten achterin je kast om dat ding vast te scroeven.[/quote:b726b76176]

  Ook naast je PCI kaarten? ;)
 • zal hem eens een berichtje sturen……
 • ok, heb hem een bercihtje gestuurd, maar uh…..zijn er ook varianten op die blue orb koelertjes, alleen dan zonder al die pokke herrie?
 • Al die TT orb dingen maken een pokeherrie. Wat nog wel helpen kan, is een oude platte S7 koeler gebruiken van bijvoorbeeld een P133. Die zijn vaak een stuk stiler, en koelen ook goed. Alpha heeft ook een koeler voor VGA kaarten dacht ik, maar ik weet niet of die veel herrie maakt.
 • aha, zal daar eens kijken……maar weet je zeker dat ik die geforce 2 gts 32 mb niet passief kan koelen met alleen die koelribben erop?

  en ik heb een tv-out op mijn kaart, past die zalman er dan wel op?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.