Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is dit een goed nieuw systeem?

Anoniem
hjs
21 antwoorden
 • AMD Athlon XP 2200+
  512MB DDR Ram
  GeForce 4 ti4400
  [moederbord?!?!?!?]


  Wat voor een moederboard moet ik nemen en is dit het optimaalste en de snelste?
  en hoe kan je hem overklokken, ik heb al op sites gekeken maar ik snap niet hoe dat werkt met de multiplier en hoe kan je de jumpers omzetten voor meer performance?? pleese uitleg, alvast bedankt
 • AMD Athlon XP 2200+
  512MB DDR Ram
  GeForce 4 ti4400
  [moederbord?!?!?!?]

  Natuurlijk is dat een goed systeem, maar neem wel goede merken. Van geheugen bijvoorbeeld Samsung of Corsair, of eventueel Kingston of Dane-Elec. Zorg er ook voor dat dit geheugen CAS2 is en PC2700.
  Voor de videokaart hetzelfde..neem MSI, Asus, Leadtek, Gainward. Aan de specificaties te zien wordt het geen budget systeem, dus zou ik geen budget merken nemen.
  Het moederbord weet ik eigenlijk niet. Qua merken zijn Asus, Abit, Gigabyte, Epox, allemaal goed. Maar welke het beste is voor dit systeem weet ik niet.
 • Multiplier hoef je je geen zorgen om te maken, de XP+ is MP lockt.
  er is maar een zaak welke ze unlockt en dat is www.eynstein.nl
 • Idd, neem voor die kaart wel een Leadtek en voor dat geheugen Samsung PC2700 das wel CAS2,5 maar dat kan je in het BIOS gewoon zonder probs op CAS2 zetten.
  Ik zou voor het mobo een Epox 8K3A nemen of als je wat meer wilt uitgeven een Abit AT7.
 • Spam ik nu ook Marcel ? ;)
 • Voor eynstein mag het ;) :D
  Al heb ik mijn kaart dus nu nog niet :(
  Is waarschijnlijk iets misgegaan met de post, maar als ie er morgen niet is gaat opperhoofd Noud voor detective spelen :P
 • ja maar ik bedoelde te vragen, wat doet/is de multiplier, en als ik die unlock, wat kan ik dan doen? en hoe werkt dat met de jumpers????
 • http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/OCguide1.htm
 • heb ik al gekeken, maar daar staat niet wat een multiplier IS, en wat hij DOET, en HOE je de multiplier moet upgraden, unlocken staat er WEL maar dat zoek ik niet, nog een keer, wat doet de multiplier en hoe kan je hem upgraden?

  en over de jumpers ddat staat er ook NIET, hoe doe je dat met de jumpers, upgraden?
 • Bij jouw nieuwe sys werkt dat heus niet meer met jumpers, maar kan je dat gewoon in het BIOS instellen. Op BA's site staat BTW wel wat een MP doet maar ik leg het wel ff uit.
  De snelheid van de computer wordt bepaald door 2 dingen: de FSB (front side bus, databus van CPU naar Nortbridge/Chipset) en de MP (multiplier, letterlijk: vermenigvuldiger).
  Je krijgt de kloksnelheid door de MP x FSB te doen. Dus als je een AMD hebt met een 133 Mhz bus en je hebt een MP van 12,5, dan krijg je: 12,5x133 = 1666 Mhz (2000+)
  Nu is het voordeel van een unlocked procesoor dat je de MP naar beneden kunt zetten en de FSB omhoog, want een hogere FSB betekent een hogere datadoorvoer en dat is zeer gewenst :D.
  Dus bijv. 10x166 = 1666 Mhz.
  166 Mhz is de snelheid van PC2700 en die benut je dan ook nu. En daarna kan je nog hoger gaan dan waar de componenten eigelijk voor gemaakt zijn: overclocken, bij mij loopt mijn 2000+ nu dus 10x186 = 1860 Mhz (2300+) :D
  Een unlocked proc is zeer aan te raden en dat kan je idd bij eynstein laten doen.
 • [quote:37416c5abe="ap.troost"]AMD Athlon XP 2200+
  512MB DDR Ram
  GeForce 4 ti4400
  [moederbord?!?!?!?]


  Wat voor een moederboard moet ik nemen en is dit het optimaalste en de snelste?
  en hoe kan je hem overklokken, ik heb al op sites gekeken maar ik snap niet hoe dat werkt met de multiplier en hoe kan je de jumpers omzetten voor meer performance?? pleese uitleg, alvast bedankt[/quote:37416c5abe]

  Voor oc'en is eengoede voeding en koeling oko heel belangrijk. Een mooie ruime kast en goede voeding is bv Chieftec niet de geodkoopste maar dor de ruimte goede luchtstromingen en de voeding 340|W is voldoende stabiel.
  Koeling koop gelijk een goede heatsink , algemeen zijn de oc'ers voor een Alpha of Swiftec, evt Zalman is wat geodkoper en doet het ook redelijk.
  Zet er een goede fan op stille Papast of een mega blazer als de DeltaHP80.
  Dan nog een paar case fans en dan kun je bovenstaande in de behuizing schroeven.

  Zolas al eerder vermeld MP instellen via de bios bij de Abit AT7 wel heel makkelijk.
  Prima bord Slashead heeft hem volgens mij , ik heb de P4 variant IT7 ook perfect om te oc'en.
  Succes
 • Nope, Slashead heeft een GigaByte, omdat zijn Abit niet goed was :(
  Maar dat bord is in principe erg goed hoor, maar als je echt wil gaan OC'en zou ik voor de Epox 8K3A gaan, vanwege zijn vele instel mogelijkheden en hoge voltages.
 • Abit's komen over het algemeen hoger, maar vereisen wat meer werk, zoals Vmods etc. Maar dat is voor de HTK overklokker niet zo heel interressant, de hoge voltages van Epox ook niet als je niet weet waar je mee bezig bent.
 • Nee, maar dat is nog redelijk simpel. Ik ben er met behulp van jullie ook na niet al te lange tijd ook goed in geslaagd te OC'en, maar Vmods gaan toch veel mensen (zelf op dit forum ;) ) te ver.
  Of soldeer jij wel es op je printplaten BA?
 • Nee, ik durf het wel, maar heb de apparatuur er niet voor. Dat is redelijk simpel zeg je, maar weet je wat het effect van een hoger voltage op chips is?
 • Ja, ze slijten sneller :(
  Of is er nog meer? (jullie zijden dat het geen kwaad kon en ik vertrouw jullie blindelings ;) )
  Is het niet dat de transistoren sneller schakelen en daardoor eerder kapot gaan?
 • Oke :)

  Ze slijten niet alleen sneller, maar dat gaat ook nog eens kwadratisch omhoog. Met goede cooling kom je een heel eind, maar je loopt wel altijd het risico dat je je chip om zeep helpt. Ik durf die gok zelf wel te nemen, maar daarom zeg ik er dus bij dat het niet echt is voor HTK users die 5 jaar met hun systeem willen doen :lol:
 • Ach, mijn proc hoeft ook maar 1 jaar mee, mem en videokaart waarschijnlijk 1,5 en de rest 2,5 en dan koop ik een geheel nieuw systeem :D
 • Ja, maar ik vraag me dus alleen af hoelang een CPU met bijvoorbeeld 2.1V mee gaat dus, zonder dat je hem extreem koelt.
 • Ik weet het niet en ik ga het niet testen ook ;)
  Maar dat zal vast nog wel meevallen, normaal gaat een proc harstikke lang mee en ik denk voordat ik aan de xtra warmte dood is hij naar het museum kan :D
  Maar wat bedoelde je BTW met kwadratisch? Dat het steeds tot de 2de macht erger wordt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.