Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

[koeling] ruimte tussen element en processor

Anoniem
TimberOK
6 antwoorden
 • Ik hoop dat de foto's voor zich spreken voor de kenners

  [img:c22a251321]http://home.hccnet.nl/jlj.peters/coolelement1.jpg[/img:c22a251321]

  [img:c22a251321]http://home.hccnet.nl/jlj.peters/coolelement3.jpg[/img:c22a251321]

  Ik had net ff mijn kast opengemaakt, omdat mijn pc heeeeel erg warm wordt, de kast is 'gloeiend heet' en toen viel dit me op. Volgens mij hoort die ruimte toch niet te bestaan? Ik heb geprobeerd (heel voorzichtig) alles ff aan te drukken, maar ik durf geen 'geweld' te gebruiken. En moet er ook geen koelpasta tussen? Want dat zie ik ook niet.

  Ik heb ook ff gezocht in me kast, maar ik zie alleen de processorventilator en de voedingsventilator zitten, geen extra kastventilatoren ofzo, voor (extra) airflow ofzo. (ik heb er nu maar ff een normale kamerventilator voorgezet, maar das ook nie echt een makkelijke oplossing :lol: (ben er verkouden van geworden :oops: )

  Ciao R. Sanchez
 • Wat voor proc is het? Lijkt een slot processor.
  Die koelpasta zie je ook zo niet BTW en dat kiertje hoort daar idd niet tussen.
  Ik zou als ik jou was ff kijken of je de proc eruit kan halen en dan de heatsink eraf en daarna met goeie pasta ertussen weer bevestigen.
 • Dit is een Slot 1 processor?
  kan het niet zo goed thuis brengen.

  Maar dit hoort iig niet, het beste kun je de cpu en koeler van het moederbord los halen, de koeler van de cpu halen, alles goed schoon maken, wat koelpasta halen en dan rustig op een vlakke ondergrond het opnieuw aan elkaar vastmaken en terug plaatsen.

  Erg makkelijk bereikbaar ziet het er niet uit, ik hoop voor je dat je je mobo aan de achterkant van de kast eruit kan schuiven. (let op de stekkers)
 • Dat is idd een slotprocessor, en wel een Athlon. Die koeler moet er helemaal vlak op zitten, er zitten gatemn in de heatplate van die Athlon. Ik heb het zelf ook al eens gehad met mijn Athlon 550, daar had de PCboer hem ook verkeerd op gezet.
 • Is het eigenlijk erg als ie er niet op zit? Zo warm wordt ie nu ook weer niet als er toch enig contact is en je een goede heatsink hebt.
 • Waarschijnlijk wordt dan je systeem onstabiel. Maar bij hem zit de hele heatsink scheef, en dat kan wel gevaarlijk zijn voor je CPU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.