Vraag & Antwoord

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ongeveer een jaar geleden heb ik een Thunderbird 1G, met een Asus A7V gekocht. Vanaf de eerste minuut begonnen de problemen al en die zijn eigenlijk nooit opgehouden, de computer hangt om de paar minuten, het beeld bevriest gewoon en hij doet niets meer……terug geweest naar informatique in Rotterdam, nieuwe A7V gekregen, zelfde problemen. Bijna alle componenten uitgewisseld met onderdelen van andere computers en hij blijft crashen.
  Conclusie, ik koop na 100den nieuwe drivers en patches downloaden en andere installatietechnieken maar gewoon eens een ander moederbord, terwijl de rest van mijn hardware al ongeveer antiek is.

  [b:2e229ab469]Wie weet er voor een Athon Thunderbird 1G een goed goedkoop en simpel moederbord ZONDER Promise ATA100 controllers[/b:2e229ab469] en al dat soort ASUS onzin waar een computer toch onstabiel van wordt???

  Andere tips over de A7V zijn ook nog welkom, alleen vraag ik me echt af of er een oplossing voor is want zelfs op de Asus site wordt toegegeven dat het niet echt een van de stabielste borden is die ze gemaakt hebben!!!!

  Alvast bedankt
 • Snel, Stabiel en goede prijs/prestatieverhouding:

  http://www.ecs.com.tw/products/k7s5a.htm

  http://www.ocworkbench.com/hardware/elite/k7s5a/k7s5ap1.htm

  http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=112
 • SDRAM neem ik aan?

  Dan zou ik een mobo met de KT133a chipset nemen. De Sis735 chipset is wel stabiel maar niet zo snel (ECS).
  Voor een budgetbord zou je voor de ECS kunnen gaan bijv deze: http://www.ecs.com.tw/products/k7vma.htm

  Anders zijn de Epox en Gigabyte borden meestal erg goed, Abit is wat duurder maar buitengewoon stabiel.
 • Idd, ECS is heel goedkoop.

  Stonden btw je biossettings wel goed en had je de Via 4in1 drivers wel geinstalleerd? En een ander OS hielp dat niet?
 • M'n 2e pc is ook een combo van een ASUS A7V en een TB 700@950 en deze loopt prima, vooral met XP zelden crashes… 8)

  Ik begrijp dat je nu een ietwat mindere waardering hebt voor ASUS en de A7V-serie :P maar de A7V133, gebaseerd op de KT133a chipset, wordt algemeen gewaardeerd als een echt stabiel bord die geleerd heeft van de fouten van z'n voorganger(s) de A7V…mijns inziens de beste koop op dit moment als je een KT133a bord wil hebben. 8)
 • Mwah, of het de beste is weet ik niet, ik heb zelf een Abit KT7A gehad, die minstens net zo goed is.
 • [quote:a38b41d5cc="BA"]Idd, ECS is heel goedkoop.

  Stonden btw je biossettings wel goed en had je de Via 4in1 drivers wel geinstalleerd? En een ander OS hielp dat niet?[/quote:a38b41d5cc]

  Dat zat allemaal wel goed, heb tot 3 keer toe mijn bios geflashed, telkens de nieuwste 4 in 1 drivers geinstalleerd etc… Uiteindelijk heb ik om problemen met de ATA 100 controller te voorkomen de Harddisk maar op gewone Ide-poort gezet en in de Bios de ATA 100 poort maar uitgezet. Hielp ook niet.
 • Dat is sowieso altijd handig, als je maar 1 HD hebt dan is het sneller om die op IDE 1 te doen, omdat die direct op de Northbridge zit, in plaats van op de PCI bus.

  Heb je je geheugen wel eens getest? Dat zou ook 1 van je problemen kunnen zijn. Ook kan je een slechte voeding hebben, dan moet je eens naar de voltages kijken.
 • [quote:1dd63e1339="BA"]Dat is sowieso altijd handig, als je maar 1 HD hebt dan is het sneller om die op IDE 1 te doen, omdat die direct op de Northbridge zit, in plaats van op de PCI bus.

  Heb je je geheugen wel eens getest? Dat zou ook 1 van je problemen kunnen zijn. Ook kan je een slechte voeding hebben, dan moet je eens naar de voltages kijken.[/quote:1dd63e1339]

  Ik heb geheugen dat het al 2 jaar in een andere pc doet geprobeerd en dat gaf preeceis dezelfde problemen…, dus helaas.
  maar hoe kan ik mijn voeding testen???
 • Dat kan je aan de voltages zien, die schommelen dan erg veel, of wijken erg veel af.

  Het zou een beetje jammer zijn als je een nieuw mobo koopt, en hij heeft dezelfde problemen, daarom zeg ik het maar even :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.