Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Crashen van moederbord door update via 4in1 ??

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Is het mogelijk dat een moederbord defect raakt door het updaten van de via 4in1 drivers?

  Helaas is dit bij mij gebeurt, maar ik kan me bijna niet voorstellen dat het door de drivers komt…. :roll:

  Weet iemand hier wat over, of heeft iemand het zelf meegemaakt (hoop het niet :wink: )
 • Het lijkt mij eigenlijk nogal stug. Die nieuwere drivers veranderen niet zo heel erg veel ten opzichte van een iets oudere versie, en volgens mij kunnen ze al helemaal niet je mobo slopen. Kwestie van toeval denk ik.
 • Doel van patch is het detecteren van een aantal bridges etc. (CPU to …). Daar kan je mobo niet van stuk!

  Maarreh, BA, kun je daar geen vreemde vastlopers van krijgen dan? Ik heb weleens een Via update gedraaid, maar er snel weer afgegooid. Zaakje liep toch niet meer zo soepel als daarvoor. :o
 • Dat kan wel, je kan een onstabiel systeem krijgen door de VIA drivers als je pech hebt. Ik gebruik zelf de native 4.37 van XP, omdat 4.38 en 4.39 wel eens moeilijk kunnen gaan doen bij een hele hoge FSB.
 • Nee, ok, want ik was op het werk en ik vond mijn beeldscherm erg trillen: de refreshrate stond te laag.

  Dus ik dacht: laat ik het helemaal goed doen, dus ik deinstalleer eerst alle video en mobo drivers en daarna installeer ik eerst via 4in1, maar helaas, verder dan dat kwam ik niet…. :oops:

  Nu kunnen ze niet mij de schuld geven…. Hoop ik :wink:


  Bedankt voor de antwoorden!
 • Is zo'n patch uberhaupt wel nodig? Volgens mij zetten veel mensen standaard die patch -na een Windows install- weer op hun systeem. Doe ik meestal niet en ik merk eigenlijk weinig verschil. Wat is het doel, vraag ik me dan af? Is het soms voor mobo's die weinig slots hebben ofzo? Of is het t.b.v. de chipset? Want als het laatste waar is, zet ik hem er toch maar op. Of zeg je: if it aint broke… :-?
 • 4in1 heb je altijd nodig, behalve bij XP. Daardoor loopt je systeem stabiel (zinder 4in1 is sowieso aankloten) en hij presteerd veel beter.
 • [quote:74d212bc42="BA"]4in1 heb je altijd nodig, behalve bij XP. Daardoor loopt je systeem stabiel (zinder 4in1 is sowieso aankloten) en hij presteerd veel beter.[/quote:74d212bc42]
  Bedankt voor het advies BA. Kan ik hem nu nog op mijn systeem zetten, of is het nu al te laat (alle apps enzo reeds geinstalleerd). Ik draai Win2000. :)
 • Nee, dat zou moeten kunnen. Al is het wel beter als je dat meteen doet bij install. Ik weet niet of je ook aan games detc doet, daar merk je een ontzettenmde speedboost waarschijnlijk :)
 • Neen, games speel ik op mijn gamespc. Die heeft een I845 chipset… Bij het mobo zat trouwens een Intel-inf, moet ik die ook installeren? Is dat net zoiets als die 4in1?
 • Waarschijnlijk moet je daar ook dingen als een AGP driver installeren ja. Ik heb zelf nooit het een I845 gewerkt, dus weet niet welke er bij zit.

  Bij de Via 4in1 drivers zit oa ook een AGP driver, daardoor presteerd de videokaart heel erg slecht zonder die drivers.
 • Ik heb hem net g-dld. de 438(2). Deze computer gebruik ik alleen als adsl- en fileserver, maar mijn andere pc (nog een ja) gebruik ik voor audio- en videobewerking. Ook een Asus-board met Via. Daar kan ik het dan mooi voor gebruiken. Ik denk dat deze pc er niet veel baat bij heeft. Vooral dat AGP-verhaal van jou heeft op deze machine geen zin.
 • er zitten nog wel meer dingen in hoor, zoals een verbeterde IDE driver etc. Die zijn ook heel nuttig voor je systeem.
 • Oké, je hebt me wederom overtuigd. Moet ik alleen straks wel even rebooten en ik weet niet of ik het forum zo lang kan missen. :cry:
 • Heb hem net even op mijn audio- videopeecee geinstalleerd en hij vond inderdaad wel wat (cpu to cpu bridge enzo). Hopen dat hij nu beter draait. Alhoewel, hij draaide al goed. Maar toch, er zijn weer wat dingen gedetecteerd. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.