Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

goedkoop naar xp, wat is goed socket A mobo?

Anoniem
BA
6 antwoorden
 • Ik sit nu met een computer waar een traag celerontje in zit, en was eigenlijk van plan om er een nieuw mobo, cpu, en geheugen in te flikkeren, maar omdat momenteel mijn budget meer opgaat aan voornamelijk de weekenden moet het wel ff goedkoop

  iemand nog ideen voor een goed mobo wat niet al te duur is, maar wel goede kwaliteit, snelheid, uitbreidingsmogelijkheden heeft?

  bvd
 • Neem een ECS moederbord met een SiS 735 (geen 745) chipset als je je SDRAM wilt hergebruiken, later kun je dat dan vervangen door DDR. Hetzelfde merk met een KT266A chipset als je direct DDR geheugen kunt kopen, want met hetzelfde geheugen is de KT266A sneller.
  Een 1GHz+ Duron is een leuke CPU, maar je kunt er ook een AthlonXP in stoppen. Hoe zwaarder je processor, des te hoger worden de eisen aan je voeding. Als je systeem onstabiel blijkt heb je waarschijnlijk een zwaardere voeding nodig.
 • het is ook de bedoeling om er een xp in te proppen, mijn voeding is 300 watt, zou dat lukken?
 • Een goede 300 Watt geeft geen problemen.
 • Epox is ook niet zo duur en super voor OC en..
 • [quote:4fff22c6db="kanertw"]Ik sit nu met een computer waar een traag celerontje in zit, en was eigenlijk van plan om er een nieuw mobo, cpu, en geheugen in te flikkeren, maar omdat momenteel mijn budget meer opgaat aan voornamelijk de weekenden moet het wel ff goedkoop

  iemand nog ideen voor een goed mobo wat niet al te duur is, maar wel goede kwaliteit, snelheid, uitbreidingsmogelijkheden heeft?

  bvd[/quote:4fff22c6db]

  Ik heb zeer goede ervaringen met mijn Soltek DRV5 ATA133 VIA KT333 DDR333 moederbordje. Dit bordje komt vaak zeer goed uit alle tests en is bovendien zeer redelijk geprijsd (EUR 121,- bij www.crazypc.nl)

  (ik zou btw niet voor een moederbord met SiS chipset gaan..geeft vaak compatibiliteits problemen!) :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.