Vraag & Antwoord

6 antwoorden
  • Mijn mb een K7S5A geeft zo nu en dan bij het opstarten een checksum error waarna dan een bios setup gepleegd moet worden, de gehele bios is dan schijnbaar leeg of foutief. Op het forum van de fabrikant ECS staat ook deze vraag meerdere malen met reacties waaruit blijkt dat dit vaker voorkomt met dit mb doch zonder een duidelijk antwoord.
    Iemand enig idee of suggestie ?
  • Kun je 2 dingen doen…. bios-update draaien…. of anders de batterij vervangen…. een checksum error hoeft niet per definitie fataal te zijn komen ook veelvoudig voor bij nieuw geplaatste moederborden die oor het allereerst in hun nieuwe omgeving moeten gaan functioneren… successsss ;-)
  • ff batterijtje vervangen (wel opletten dat je precies het goede type, voltage, enz) hebt, en dan zou het probleem over moeten zijn
  • idd. eruit halen die batterij, ga naar een fotozaak of zo en je koopt er eentje. Het probleem is dan weg
  • Welke Bios versie gebruik je? Ik zie dit ook wel eens gebeuren. Zolang de klok op tijd blijft lopen, denk ik dat de batterij wel okay is. Na zo'n reset, loop die natuurlijk niet meer op tijd …
    Soms denk ik dat dit aan de geheugen instellingen ligt. Op dit moment heb ik de boel op Safe staan. Ga die zometeen weer op Fast zetten.
  • Heb de nieuwste bios 020429. Denk ook dat het niet de batterij is . Gezien de reacties op het forum op de ECS site moet het iets specifieks voor dit mb zijn, zoals de geheugen instelling b.v. . Zal hier wel eens mee experimenteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.