Vraag & Antwoord

Anoniem
BA
21 antwoorden
 • He,

  Ik heb nu mijn nieuwe computer in elkaar gezet, amd 2200xp+ en een zalman CNPS5100CU Silent.
  Nu is de temperatuur van de cpu altijd 53 graden en van de mobo 28. Is dit nu normaal of is het te warm.
  Ik heb nog niks geclockt aan het ding dus…..
 • Die temperaturen zijn heel normaal en kunnen geen kwaad! Wil je echter gaan overklokken dan zal de temperatuur gaan oplopen, vooral als je de vcore omhoog zet. En hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. Houd daarom je temperatuur in de buurt van de 50graden en ga niet veel omhoog…
 • Als de pc stabiel is en je wilt niet gaan overklokken dan is de temperatuur wel in orde.
 • [quote:3099959c7a="kajutsa"]hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. [/quote:3099959c7a]

  De prestaties worden bepaald door de architectuur en de kloksnelheid. Leg mij eens uit waarom een XP op -20 graden beter zou presteren dan eentje op 50 graden. Prestaties zijn onafhankelijk van de temperatuur.
 • Als jij op de 70+graden zit, dan kan je dat toch wel merken dacht ik zo…
 • Dan loopt je CPU natuurlijk vast. Maar zolang de CPU niet vastloopt heeft de temperatuur totaal geen effect op de prestaties.

  Terwijl jij zegt: [quote:bd1fc05162]hoge temperaturen gaan ten koste van de prestaties van je CPU. [/quote:bd1fc05162]

  Lees ik dat verkeerd, of wat bedoel je?
 • zoals jij zegt, als je op te hoge temperaturen zit dan krijg je vastlopers en goed is het ook niet voor CPU. Ik formuleerde het misschien een beetje slecht…
 • Ik zeg heel zachtjes (omdat ik het niet zeker weet) dat hoe warmer een CPU wordt, hoe korter hij mee gaat. Nogmaals ik heb dit ergens gehoord maar weet het dus lang niet zeker.
 • Daar heb je in theorie gelijk in, maar het verschil is erg klein en de levensduur is toch nooit de beperkende factor. Denk bijvoorbeeld aan 20 jaar in plaats van 30, en dat is al overdreven. Het verhogen van het voltage is veel schadelijker.
 • Weten we dat ook weer,

  Thanxx
 • Is het niet zo dat je weerstand afneemt bij lagere temperaturen? Dan lijkt het mij dat hoe kouder je CPU is, des te beter die presteerd…
  Hoorde eens iemand zeggen dat als je je CPU naar -120 graden C krijgt, je zonder schade de kloksnelheid en bus-snelheid kan verdubbelen. Dit is natuurlijk theoretisch, probeer je huis,tuin&keuken PC maar naar -20 graden te krijgen, dan heb je al een probleem….

  Groetjes, Christian.
 • nee hij gaat niet beter presteren…. maar hij loopt
  door de lagere weerstand waarschjinlijk ook stabiel op
  een lager voltage…
 • Alleen de CPU zou misschien nog wel gaan, maar om de FSB te verdubbelen heb je niet alleen met je CPU te maken ;)
 • Maar je cpu is 53 graden, en als je m heel erg stressed wat doet hij dan?
 • Zal wel niets aan de hand zijn dan, ikzelf heb mijn CPU temp ook op +/-50graden (wel overclocked) en als hij stressed is gebeurd er niets engs oid
 • [quote:196aeb6ba3="agRESSIV"]nee hij gaat niet beter presteren…. maar hij loopt
  door de lagere weerstand waarschjinlijk ook stabiel op
  een lager voltage…[/quote:196aeb6ba3]

  Allemaal niks van waar. Die extreem lage temps helpen alleen bij overklokken, omdat dan je materiaal beter geleiden gaat, en dus het spannings signaal in de CPU zelf beter door komt. (verschil tussen 0 en 1) Als je hem dus beneden 0C koelen gaat, dan kan je dus een hogere snelheid halen met OC'en, dat wordt er over het algemeen mee bedoeld dat de CPU beter presteert bij lagere temps.
 • Idd een jaar geleden was dat een echt snelheidsduivel.
  2200 (2800+) Mhz AXP is nu nog geen eens echt snel tov een geOCde Northwood.
  Die dingen komen makkelijk tegen de 3000Mhz aan.
 • [quote:ca1998f1dc="cdoens"]Is het niet zo dat je weerstand afneemt bij lagere temperaturen? Dan lijkt het mij dat hoe kouder je CPU is, des te beter die presteerd…
  Hoorde eens iemand zeggen dat als je je CPU naar -120 graden C krijgt, je zonder schade de kloksnelheid en bus-snelheid kan verdubbelen. Dit is natuurlijk theoretisch, probeer je huis,tuin&keuken PC maar naar -20 graden te krijgen, dan heb je al een probleem….

  Groetjes, Christian.[/quote:ca1998f1dc]

  Das gelul, want je core gaat naar de haaien als je onder de -60 graden komt (richtlijk hè, kan wat afwijken). En bij -20 heb je nog geen probleem alleen moet je de proc gaan isoleren ivm waterdamp dat condenseert naar water bij zulke lagen temperaturen en kortsluiting veroorzaak. (onder de nul wordt het natuurlijk ijs hè ;) ).
  Er zijn wel koelingssystemen die je proc zo laag kunnen krijgen. BA zei in een ander draad dat Kyrotech en Vapochill tot -40 kunnen komen.
 • www.kryotch.com see for yourself.

  Die lui leverden vroeger de Super G (allereerste 1 GHz Athlon, toen de rest nog op 600 Mhz of zo zat) en de SuperG2 (Thunderbird op 1866 MHz)

  Bij rond de -60c treden er idd ook allerlei problemen in de chip op waardoor hij slechter functioneren gaat.
 • Tbird op 1866???? :o
  Dat haal ik met veel pijn en moeite met mijn 2000+ :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.