Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Temperatuur verschillen bij interne en externe uitlezing Cpu

Anoniem
Marcel de Reus
5 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een asus A7v333 mammaplankje, nu is het geval dat dit plankje de interne temp sensor van de XP1800 uitleest, wat nogal hoge waardes geeft, nou wordt er hier en daar gezegt dat je er ong 9 graden van af mag trekken, ik weet dat dit koeien met paarden vergelijken is , maar ik denk dat de meesten op dit forum gewent zijn aan de waarden van een externe sensor, ik heb dus voorlopig mbm5 maar ff op -9 gezet bij de cpu temp, moet nog ff wennen aan de nieuwe waardes, vandaar.
  Wie heeft dezelfde ervaringen opgedaan en/of heeft hier een ondergronde mening over.

  ps:als dit in een topic thuishoort , u zegt het maar.
 • Epox leest ook de interne sensor uit, en geeft ook hoge waarden. Dat is MI de beste temp die je gebruiken kan, omdat de oppervlakte temp natuurlijk nooit zo hoog is. Als ik naar mijn eigen waarden kijk dan lijken die ieg wel te kloppen.
 • Het is waar dat interne sensoren nogal hoge waarden willen geven, hoewel dit per processor kan verschillen. -9 is volgens mij iets aan de hoge kant, een graad of 5 verschil kan realistischer zijn.
 • Je kunt beter gewoon de temps van de interne diode aan houden, want die kloppen dus juist beter dan de vroegere oppervlakte sensor.
  Daar moet je dus de 90 graden doorfik op baseren en je 60 graden bovengrens.
 • Het is natuurlijk wel de beste manier om de temp uit te lezen, maar in eerste instantie wel ff schrikken, mijn voormalige Tb 1400 zat op 37/42 op een msi 6380 en ik zit nu met een XP1800+ op 46/53 met een Asus A7V333, dit alles met een Alpha 8045, maar Noud verzekerde me dat dit uitstekende waarden waren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.