Vraag & Antwoord

Anoniem
Marcel de Reus
13 antwoorden
 • Moet je bij een pentium 4 mobo (buiten de ouderwetse, langwerpige voedingkabel) ook de 4-aderige pentium 4 stekker aansluiten of volstaat een van deze twee? :-?
 • beide aansluiten.

  die kleine extra stekker is om te voorkomen dat er teveel stroom (12V) door de standaard atx-stekker moet.
 • Ik heb alleen de grote aangesloten. Kan dit b.v. het regelmatig opstarten in de CPU-settings (BIOS) veroorzaken omdat de 4-aderige niet staat aangesloten? :-?
 • Sluit hem aan en je weet het ;)
 • Ga het vanavond meteen proberen. Thanx guys! :D
 • Wel raar eigenlijk:
  "Ik heb twee aansluitingen en 2 kabels en er zit er maar eentje in en ik heb een raar probleem. Komt het misschien omdat…"

  SJONGE! probeer het dan eerst :D
 • [quote:6948863cf2="S0epkip"]Wel raar eigenlijk:
  "Ik heb twee aansluitingen en 2 kabels en er zit er maar eentje in en ik heb een raar probleem. Komt het misschien omdat…"

  SJONGE! probeer het dan eerst :D[/quote:6948863cf2]

  :o Heb het geprobeerd, maar het probleem is er niet mee opgelost. Hij blijft in de CPU-settings opstarten. :cry:
 • [quote:c11367a88a="Foxenberg"]Ik heb alleen de grote aangesloten. Kan dit b.v. het regelmatig opstarten in de CPU-settings (BIOS) veroorzaken omdat de 4-aderige niet staat aangesloten? :-?[/quote:c11367a88a] Hmm, kan natuurlijk best. Maar als je bedoelt dat het systeem kennelijk terugvalt naar de standaardwaarden van de Bios, dan is er denk ik toch wat anders aan de hand. Het systeem lijkt niet stabiel. Vaak is dit gewoon een Bios probleem en is er een Bios update nodig. Het kan ook zijn dat de geheugen instellingen te snel staan ingesteld.
  Zelf heb ik een AMD1600XP CPU en een K7S5A mobo, ik ben nu zo'n beetje toe aan de 4e Bios update. Het systeem wordt per update steeds stabieler. Een aantal problemen had ik geweten aan de wat (oudere) hardware en de geheugen instellingen en zo. Ik gebruik nog steeds dezelfde hardware en de geheugen instellingen kan ik nu gerust sneller zetten. In het begin had ik heel vaak een reset en moest ik met name de CPU instellingen opnieuw instellen om de FSB weer goed te zetten.
 • Kan het niet aan de CPU liggen? Heb verder alles geprobeerd; kaarten er allemaal uit, ander geheugen erin, andere videokaart. Niets hielp. Ik zal eens kijken of er inderdaad een BIOS-update te krijgen is voor mijn MoBo. Maar of dat helpt. Ook piept hij vreemd bij het opstarten. Heb alweer een nieuw MoBo gekegen van Alternate, maar deze piept ook vreemd (Asus P4B). Daarom krijg ik het idee dat de CPU niet helemaal lekker is. :-?
 • [quote:5654fbdca4="Foxenberg"]Ook piept hij vreemd bij het opstarten. Heb alweer een nieuw MoBo gekegen van Alternate, maar deze piept ook vreemd (Asus P4B). Daarom krijg ik het idee dat de CPU niet helemaal lekker is. :-?[/quote:5654fbdca4] Tja, dat van die CPU, dat weet ik niet. Welke piepjes hoor je? Welk merk Bios (Ami, Award, Phoenix o.i.d.) zit er op het mobo?
 • Award. Het eerste piepje wordt halverwege afgebroken en daarna volgt nog een korte piep. Maar dit is al mijn tweede P4B MoBo in 2 maanden en weer hetzelfde probleem. Het kan dus alleen nog maar aan de CPU liggen. De rest heb ik allemaal getest. Ook de BIOS is up to date. :cry:
 • Die foutmelding zegt mij niets, of eigenlijk, ik kan die niet vinden op Award bios signalen (testbank hccnet).
 • Ben net bij Alternate geweest en ook daar konden ze er geen wijs uit worden. Het ligt gelukkig niet aan de CPU want ze hebben er ook een andere op geprobeerd. Ook de P4B266 gaf dezelfde piepjes. Wellicht dat het een P4 MoBo kwaal is van Asus. Ik weet het ook niet meer. :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.