Vraag & Antwoord

Anoniem
boss63
13 antwoorden
 • Omdat ik binnenkort een nieuwe Pentium 4 processor wil gaan kopen (socket 478 is het nieuwste?) moet ik daarbij dan een losse koeler ervoor aanschaffen, of zit deze erbij? De doos waar de processor inzit is namelijk vrij groot, of is dit i.v.m. de anti ESD straling?

  En als ik idd een koeler altijd apart voor de Pentium 4 processor moet aanschaffen, wat is dan de betrouwbaarste cq beste koeler? Ik wil een zo hoog mogelijke snelheid hebben, dus waarschijnlijk 2,53 GHz. Indien ik toch een tragere P4 koop, geeft dit dan ook geen problemen als ik een koeler heb die eigenlijk voor 'hetere'processoren ontworpen is?
 • Dat ligt eraan of het een boxed of een retail versie is.
  Bij de boxed versie (met doos) zit de koeler er bij. Bij de retail versie moet je er zelf een koeler bij kopen.
 • Volgens mij is boxed hetzelfde als retail, en bij beide zit een cooler meegeleverd. De OEM/bulk versie heeft geen cooler.

  En maak je geen zorgen, je koeling kan nooit te goed zijn. :)
 • De coolers in de boxed versie zijn altijd gewoon erg goed.
 • Nee, de coolers die worden bijgeleverd in de boxed versie zijn [i:ec5d8210af]voldoende[/i:ec5d8210af]. Er zijn wel veel betere coolers verkrijgbaar, maar die zijn ook veel duurder. Daar staat tegenover dat ze beter koelen en/of minder geluid produceren.
 • Idd de boxed koelers zijn gewoon koelertjes voor de gemiddelde gebruiker. BTW retail en boxed is in de proccesor wereld niet hetzelfde. De retails zitten niet in zo'n mooi doosje en hebben geen koeler.
 • mag ik vragen waarom het dan retail heet? :roll: Als dat er allemaal niet bij zit is het net zo goed een OEM/Bulk.
 • Sorry ik gooide ff iets door elkaar.
  Retail heet in de proc wereld inderdaad boxed en de OEM's waar ik het over had heten tray.
 • [quote:d12950bd7b]moet ik daarbij dan een losse koeler ervoor aanschaffen, of zit deze erbij? De doos waar de processor inzit is namelijk vrij groot, of is dit i.v.m. de anti ESD straling?[/quote:d12950bd7b]

  Je kunt het aan de prijs wel zien of je met een boxed cpu hebt te maken.
  Een losse cpu is gewoon goedkoper. Bovendien staat het er op de meeste prijslijsten wel bij waar mee je van doen hebt…
 • [quote:ed8c51b3ea="markbosch"]Omdat ik binnenkort een nieuwe Pentium 4 processor wil gaan kopen (socket 478 is het nieuwste?) moet ik daarbij dan een losse koeler ervoor aanschaffen, of zit deze erbij? De doos waar de processor inzit is namelijk vrij groot, of is dit i.v.m. de anti ESD straling?

  En als ik idd een koeler altijd apart voor de Pentium 4 processor moet aanschaffen, wat is dan de betrouwbaarste cq beste koeler? Ik wil een zo hoog mogelijke snelheid hebben, dus waarschijnlijk 2,53 GHz. Indien ik toch een tragere P4 koop, geeft dit dan ook geen problemen als ik een koeler heb die eigenlijk voor 'hetere'processoren ontworpen is?[/quote:ed8c51b3ea]
  Een standaard koeler is voor gewone werk (ruim) voldoende.
  Ik wilde een betere (en vooral stillere) en heb dus een Alpha.
  mijnP4 2,26 loopt op 2.9 GHZ zonder koelproblemen
 • Pentium4 loopt toch maar tot 2,53 GHz, en niet tot 2,9? Of zijn dat pieken?
 • Dat is gedaan door overklokken: De computer (processor) sneller laten lopen dan waar hij 'voor gemaakt is'. Voor meer info check de FAQ (bovenste bericht).

  Ik weet dat dit niet duidelijk was maar in ieder geval: Een p4 2,9 Ghz is idd niet te koop maar wel 'te behalen' met een p4 processor.
  Bah, laat ook maar, kan iemand het beter uitleggen :D
 • Ja hoor ;)

  Als je een processor in de winkel koopt dan hebben de fabrikanten daar een label met de snelheid op geplakt. Echter kun je meestal vrij eenvoudig die snelheid verhogen: dat heet overclocken hier meestal afgekort tot OC'en.
  Bij OC'en voer je dus de snelheid van je processor op. Soms verhoog je ook nog de voltages om ervoor te zorgen dat je processor op nog hogere snelheden stabiel blijft lopen.
  Als je meer wilt weten moet je maar even in de FAQ kijken (het bovenste topic) daar staat een link daar BA's OC-guide waar alles heel duidelijk wordt uitgelegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.