Vraag & Antwoord

Anoniem
Douwe
11 antwoorden
 • Ik heb nog een oud computertje staan met een Cyrix-processor. Ik zou deze eventueel nog willen gebruiken om een beetje te experimenteren. Natuurlijk heeft die processor wel zijn probleempjes (o.a. soms uitvallen,…).
  Weet er niemand nog één of andere site met patches of dergelijke voor problemen met Cyrix-processors?
  Patrick
 • Ik denk eigenlijk niet dat het aan de CPU ligt, eerder aan iets softwarematigs of een probleem met het moederbord of geheugen.
 • Ander geheugen (merk) verandert niets.
  Een ander moederbord gewoon proberen gaat me iets te ver (ik heb ook geen gelijkaardig moederbord dat ik zou kunnen proberen), maar het zou natuurlijk ook aan de voeding kunnen liggen.
  Patrick
 • Inderdaad, maar een CPU werkt meestal niet of gewoon goed, dat-ie soms eens uitvalt is hoogstens zeer zeldzaam. Bovendien hebben Socket 7 moederborden niet altijd de beste reputatie qua stabiliteit. Maar het kan natuurlijk ook best de voeding zijn.

  Probeer eens nieuwe chipsetdrivers.
 • Het is allemaal heel goed bedoeld, maar ik ben eigenlijk op zoek naar sites met informatie, patches en dergelijke voor Cyrix-processors.
  Patrick
 • Er schijnt een zoekmachine tezijn genaamd Google, wat je daar wel niet mee kunt vinden.Als ik Cyrix in typt wordt het mij Cyrix voor de ogen :D .Zou bijna zeggen als Google het neit vindt, bestaat het niet.
 • Opnieuw goed bedoeld, maar als ik het hier plaats is het niet omdat het zo gemakkelijk te vinden is. De zoekmachine die ik gebruik vindt bovendien meer over bepaalde dingen dan Google.
  Patrick
 • [quote:f197d3335d="egslim"]Ik denk eigenlijk niet dat het aan de CPU ligt, eerder aan iets softwarematigs of een probleem met het moederbord of geheugen.[/quote:f197d3335d]

  Dat denk ik ook.
  Maar wat gebeurd er precies als je zo'n "uitval"krijgt???
  Reboot hij spontaan of zo???
 • Is Cyrix niet een onderdeel van IBM? Misschien moet je in die richting zoeken.
 • Cyrix is volledig overgenomen door Via.
  Kijk hier even: http://www.via.com.tw/en/viac3/cyrix_MII.jsp

  Eddy
 • [quote:673a3c8834="patrickda"]Ik heb nog een oud computertje staan met een Cyrix-processor. Ik zou deze eventueel nog willen gebruiken om een beetje te experimenteren. Natuurlijk heeft die processor wel zijn probleempjes (o.a. soms uitvallen,…).
  Weet er niemand nog één of andere site met patches of dergelijke voor problemen met Cyrix-processors?
  Patrick[/quote:673a3c8834]
  Ben nu echt wel toe aan wat nieuws maar mijn huidige compu met Cyrix 6x86MX als PR300 geschakeld op het Abit mobo (gekocht als PR266) doet het al vele jaren prima onder zowel Win95 als Linux (Slackware 8.1, dit is dus wel modern). Onder Linux wordt hij gezien als te lopen op 233 Mhz.
  Vergelijk hem met een Pentium II op 300 MHz. op business applicaties onder MsWindows. Dat is wat Cyrix suggereert met dat PR300. Ze zeggen het niet….. :-)
  Het enige wat speciaal voor deze Cyrix MX is, is dat je bij het compileren van de Linux kernel een speciale optie kan aanzetten (staat duidelijk aangegeven), voor de rest doet hij gewoon alles.
  Ik sluit me aan bij de anderen in hun evaluatie van je problemen. De standaard oplossing is: haal zoveel mogelijk connectors & bordjes van je mobo af. Haal desnoods de vastklem-handel van de processor een paar keer voorzichtig heen en weer, monteer het RAM opnieuw (uitkijken, gaat snel stuk), voeg als eerste het videoboard weer toe en kijk wat er gebeurt, flop toevoegen, RAM testen met memtest86 (googlen), zo alles weer opbouwen. Ventilators (ook in de voeding) schoonmaken, en zo succesievelijk de computer weer opbouwen (en testen). Vaak doet de computer het dan wel, of kom je de component met problemen tegen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.