Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheuen overklokken?

Anoniem
Marcel de Reus
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik ben inmiddels besmet met het overklok-virus (jullie kennen het vast wel) en heb mijn processor, mijn grafische processor en het grafische geheugen al overgeklokt. Nu heb ik ook gehoord van de mogelijlheid tot het overklokken van het geheugen. Vraag is nu:

  Hoe moet dit? En waar zijn duidelijke beschrijvingen te vinden op het net? Ik heb al even rondgekeken, maar kan niet echt iets overtuigends en duidelijks vinden…vandaar deze post…

  Anyone? Bedankt!
 • Als je je geheugen wilt overklokken (ik heb geen idee wat dit met de virus te maken heeft) dan moet je je FSB omhoog doen. Bij sommige borden gaat het geheugen niet te ver omdat na een tijdje de multiplyer anders wordt.
 • Proc OC'en en geheugen OC'en gaat meestal tergelijkertijd, namelijk door de FSB te verhogen. Misschein heb je je geheugen dus onbewust al OC'ed :D
 • Op mijn bord (a7v333) zit een functie waarmee je de FSB als 5:4 tegenover de CPU kunt zetten. Als je CPU op 133 staat (zonder MP) staat je RAM op 166.
 • [quote:e029c38be1="Erik den Toom"]Op mijn bord (a7v333) zit een functie waarmee je de FSB als 5:4 tegenover de CPU kunt zetten. Als je CPU op 133 staat (zonder MP) staat je RAM op 166.[/quote:e029c38be1]

  Maar dat is om PC2700 op de juiste snelheid te laten fietsen en niet om te OC'en, want geen PC2100 module die zo hoog komt.
 • Dat is waar, daarvoor kun je het beste een geunlockte CPU hebben.
 • Ik heb een oud moederbordje, namelijk de bekende ASUS P55t2p4. De FSB heb ik verhoogd van 66 naar 83 Mhz. Dit omdat ik dan een 500 Mhz AMD K6-2 erop kan zetten en op die snelheid kan laten lopen (immers: de K6-2 herkent multiplier 2 als 6!)

  Wat ik dus niet wist is dat ik met het verhogen van de FSB het geheugen sneller heb laten lopen. Leuk!

  Wel een vraagje dan: Worden die edorammetjes dan niet te warm?

  Thanx!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.