Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe pc: Asus/MSI moederbord zonder SATA, Met RAID?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik wil graag voor een nieuwe pc een moederbord van MSI of Asus (dat wordt in deze winkel het beste ondersteund, zoals overal denk ik). Blijkt echter (of ik zoek niet goed genoeg :oops: ) dat beiden alleen een moederbord met SATA RAID hebben, niet normaal RAID. Ze hebben allebei dezelfde Promise controller, waar twee normale ATA kanalalen op zitten en twee (of meer) SATA kanalen. Probleem: ik hoef geen Serial ATA. Tenminste, niet als het niet binnen een half jaar ofzo, als ik er eventueel een of twee extra hdd's in de RAID opstelling wil zetten, standaard, goed verkrijgbaar (de harde schijven dus) en redelijk geprijsd is. Ook zou ik graag LAN, AGP8x, USB 2.0, de KT400 en een 333MHz FSB hebben. Zijn er moederborden van Asus of MSI die dit hebben? Op de site heb ik er geen gevonden, maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze al zover zijn overgestapt.
 • Ik zou zoiezo niet voor de KT400 gaan maar voor de nforce2 omdat deze een 200mhz FSB heeft en dus al klaar is voor de nieuwere AXP's Bartons die eraan komen en je dus beter up kunt graden.
  Verder moet je je niet doodstaren op MSI en Asus, de Asus borden zijn goed, MSI gaat wel, maar er zijn zat andere goede merken.
  Ik zou eerst ook even kijken naar nforce2 borden van Chaintech, Epox en Gigabyte al hebben niet veel borden IDE RAID omdat een bord met zowel SATA als IDE RAID uit te rusen nogal duur is.
  Kijk anders eventueel voor een Epox 8K5A2+ en dan kun je later altijd nog upgraden als je een 333mhz FSB proc wil en SATA schijven.
 • Naar de nForce 2 heb ik al gekeken, maar die is pas eind dit jaar beschikbaar (bij deze winkel iig). Uprademogelijkheden heb ik als ik een bord neem met 33MHz FSB, als de Barton daar tenminste ook voor uitkomt. Verder is het eigenlijk alleen een kwestie van wat de winkel kan leveren. Die Chaintec doen ze liever niet, Epox zijn ze ook niet zo in gespecialiseerd zal ik maar zeggen, en dat Gigabyte bord raden ze me af omdat ze daar aardig wat klachten over hebben gehad. Anders zou ik die laatste zeker nemen.
 • Gigabit heeft met haar KT333 bord idd toen met revisie 1.0 compatible probs gehad met de GF4, maar dat is bij de KT400 en hogere revisies prima verholpen.
  Tjaa, als je aan de shop zit gebonden, moet je het niet hier maar bij de shop vragen of ze IDE RAID KT400 borden hebben.
  waarom BTW perse bij die shop?
 • Lees de nieuwste computerTotaal!. Daar komt gigabyte het beste uit de test. Dus die winkelier is niet helemaal up-to-date.
  Die heeft ook nog es alles wat jij wilt :wink:
 • [quote:1dc3f9548d="De Geest Van Oirlo"]Lees de nieuwste computerTotaal!. Daar komt gigabyte het beste uit de test. Dus die winkelier is niet helemaal up-to-date.
  Die heeft ook nog es alles wat jij wilt :wink:[/quote:1dc3f9548d]
  Da's idd waar ja: het zou heel goed kunnen dat ze er maar een paar verkocht hebben, toevallig met hetzelfde defect, of icm een bepaald onderdeel dat problemen gaf.

  Waarom bij deze shop?
  a) heel dichtbij
  b) niet al te duur
  c) prettige winkel

  Tis btw Dedicated Computers in Bussum; http://www.dedicated.nl
 • Ze hebben geeneens Gigabyte en verder bestaat dat Asus A7V8X wel met IDERAID hoor maar die hebben ze dus niet
 • [quote:0d19faf0bd="Marcel de Reus"]Ze hebben geeneens Gigabyte en verder bestaat dat Asus A7V8X wel met IDERAID hoor maar die hebben ze dus niet[/quote:0d19faf0bd]Staat dat op de Asus site, of heeft een andere winkel hem wel? Niet dat ik aan je twijfel hoor :P maar ik snap niet waarom die winkel zegt dat ze hem niet hebben als hij wel bestaat. 't Was trouwens een sukkel die me hielp aan de toonbank dus voor t zelfde geld kunnen ze hem wel leveren ;).

  edit: Ik heb opgebeld, en heel misschien kunnen ze hem leveren… (A7V8X dus)
 • ja bij www.sallandautomatisering.nl hebben ze hem wel
 • Waarom moet je per se bij die winkel bestellen. www.sallandautomatisering.nl , zoals Marcel al zei is een goede web shop hoor. Ze sturen het voor je op (dus dat heel dichtbij is denk ik niet ze erg meer) en ik heb er verschillende dingen besteld en dat is allemaal netjes afgehandeld. (prettige webshop is het ook) Als je een goedkopere zoekt kun je naar tweakers.net. :wink: Ik heb alles van mijn PC online gekocht dat is bijna 2000 euro geweest verdeelt over het jaar. Heb nog nergens problemen mee gehad.
 • Bij Salland hebben ze hem ook niet. Tenminste, bij de info staat precies hetzelfde als die van Dedicated. Voor alle duidelijkheid: ik bedoel dus de A7V8X [b:7c874d6c95]met[/b:7c874d6c95] RAID, maar [b:7c874d6c95]zonder[/b:7c874d6c95] Serial ATA (en met LAN enz.).
 • Ik heb ook alles bij verschillende zaken online gekocht en de problemen waar ik tegenaan liep zijn altijd naar tevredenheid opgelost.
 • Ik heb op de HCC beurs gezocht naar de verschillende versies van het ASUS A7V8X bord en ik heb twee verschillende gevonden:
  Eentje met sound en LAN en eentje met sound/LAN/Raid/SATA en volgens mij ook firewire. Mijn conclusie was dat je óf een (relatief) mager bordje hebt of een zeer complete.
  Mijn voorkeur is toen uitgegaan naar de magere omdat ik toch geen RAID of SATA gebruik/wil gaan gebruiken en omdat ie gunstig geprijsd was (118 EURO) 8)
 • [quote:6df49351d9="diniz"]Ik heb ook alles bij verschillende zaken online gekocht en de problemen waar ik tegenaan liep zijn altijd naar tevredenheid opgelost.[/quote:6df49351d9]Ik koop hem liever bij 1 winkel, omdat je dan (lijkt me) meer ondersteuning krijgt. Inderdaad kan je natuurlijk, als ie kapot gaat, naar een van die winkels of een andere, maar ik vind het prettiger om gewoon een winkel te hebben die hem heeft gebouwd en waar ik later nog makkelijk aan kan kloppen.

  [quote:6df49351d9="Baxcorp"]Ik heb op de HCC beurs gezocht naar de verschillende versies van het ASUS A7V8X bord en ik heb twee verschillende gevonden:
  Eentje met sound en LAN en eentje met sound/LAN/Raid/SATA en volgens mij ook firewire. Mijn conclusie was dat je óf een (relatief) mager bordje hebt of een zeer complete.
  Mijn voorkeur is toen uitgegaan naar de magere omdat ik toch geen RAID of SATA gebruik/wil gaan gebruiken en omdat ie gunstig geprijsd was (118 EURO)[/quote:6df49351d9]
  Ja, het lijkt erop dat er inderdaad maar twee versies zijn (bij Salland hebben ze drie versies, waaronder eentje met Gbit LAN en eentje zonder): eentje met RAID en eentke zonder. Dat wordt dus helaas toch maar een RAID kaartje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.