Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

voeding met 2-fan en casefan?

Dat bedoel ik nu. En als je die PC onder een tafel hebt staan valt die herrie nu ook wel weer mee.

Anoniem
De Geest Van Oirlo
22 antwoorden
 • Als ik een voeding gebruik met dubbele koeling is een q-tec voeding goed genoeg (€40.00) voor een ecs k7vta3 en is een case-fan dan ook nog nodig? Ik heb al gezocht in het forum naar dit onderwerp kon hem niet vinden.
  Als die q-tec niet goed zou zijn is het dan beter om een voeding te nemen met één fan?
  Wie het weet mag het zeggen. :D


  Ik stel deze vraag omdat ik een kast heb met 250w voeding en een nieuw mobo, proc, geheugen en dus voeding nodig heb.
 • ik heb laatst ook een vraag gesteld over deze voeding. De meesten waren er niet zo hele enthousiast over. Hij had te veel lawaai voor de titel: 'lownoise' en hij presteerd matig voor de beloofde 400 watt. ik weet zo niet meer in wel topic dat was.
 • Dank je voor de reaktie. Dan geef ik wel wat meer uit aan een antec bijv, maar mijn andere vraag is: heb ik dan nog een casefan nodig als ik een voeding heb met dubbele koeling??
 • een Antec true power 330watt is meestal al voldoende bij een standaard pc en weer een stuk minder duur dan de 380 of 430. het blijft echter prijzig maar dan heb je ook wat.

  wat de case fan betreft. dat licht er maar aan.. wat wil je allemaal in je pc zetten?
 • Shuttle ak32 (€94) of ecs k7vta3(€75) (i.v.m. budget), voorlopig nog Geforce2 mmx400 kaart (later snellere), 1800+ amdxp, 256 mb geheugen, 40 of 60 gb WD of maxtor harddisk (7200). Dat is zo'n beetje wat ik in m'n portemonnee heb. :-?
 • Dan heb je als je niet gaat overklokken geen case fan nodig. ook niet met je uitbreiding.
  Als je je pc tzt uitbreid met een AthlonXP 1800+ e.d. en je wilt dit gaan overklokken dan kan je tegen die tijd altijd nog een casefan aanschaffen


  De Antec 330watt is sterk genoeg voor alles wat je daar opsomt
 • Dank je wel :D
  Hier heb ik wat aan. Overclocken ga ik toch niet doen dus daarom ga ik ook voor het ecs mobo, met waarschijnlijk de 1800+, als de prijzen nog wat verder zakken de 2200+.
 • ik heb net de 2100+ palomino. deze is momenteel ook erg goedkoop. tenminste, als je het prijsverschil ziet met de 2200+
  dat is wel te verklaren, want dat komt waarschijnlijk doordat die 2200+ een Thoroughbred is. Deze worden minder warm. Als je dus de 2100+ koopt, is het volgens mij wel een goede zaak om een casefan te plaatsen. maar zonder werkt het ook wel.
 • Bedankt voor de reakties.
 • [quote:79aee3c142="Red Dragon"][quote:79aee3c142="De Geest Van Oirlo"]1 vraag: Waarom geen casefan, het is altijd beter om zo'n ding erin te hebben hangen. Ik heb er toen 6 gehaald bij de elektronica boer op de hoek. €5.00 heb je toch nog wel in je portomonee???? :wink:[/quote:79aee3c142]

  Antwoord: een case fan maakt herrie, hoe minder hoe beter, of je moet een Pabst case fan van 12db of zo kopen.[/quote:79aee3c142]

  Die heb ik, en idd niet te horen, echt een aanrader.
 • [quote:df69355d05="kanertw"]ik heb net de 2100+ palomino. deze is momenteel ook erg goedkoop. tenminste, als je het prijsverschil ziet met de 2200+
  dat is wel te verklaren, want dat komt waarschijnlijk doordat die 2200+ een Thoroughbred is. Deze worden minder warm. Als je dus de 2100+ koopt, is het volgens mij wel een goede zaak om een casefan te plaatsen. maar zonder werkt het ook wel.[/quote:df69355d05]

  AthlonXP 1800+ t/m 2700+ zijn tegenwoordig allemaal Throughbred's
  Palamino's worden niet meer gemaakt en het is zeer ongebruikelijk dat Computer shops een grote vooraad aan CPU's aanhouden.

  je kan dus met een gerust hart een 2100+ kopen
 • Zeker als je een 2100+ koopt. Van dat model houden leveranciers zeker geen grote voorraad aan.
 • ow, ik volgens mij zag ik tog echt bij alternate een palomino staan. ik weet het wel zeker trouwens.

  maar ik heb mij processor bij infomatique vandaan. ik krijg em vanmiddag binnen, dus dan meld ik wel even wat het is.

  mvg
 • 1 vraag: Waarom geen casefan, het is altijd beter om zo'n ding erin te hebben hangen. Ik heb er toen 6 gehaald bij de elektronica boer op de hoek. €5.00 heb je toch nog wel in je portomonee???? :wink:
 • 6 casefans voor 5 euro??? wat voor fans waren dat dan??? zal wel niet veel geweest zijn imho…

  en ik zou altijd wel een casefan of 2 erbij plaatsen, AMD raadt meestal aan, naast een cpufan (duh) ook 2 casefans te plaatsen…
 • Sorry, iets verkeerd omschreven, 1 casefan voor 5 euro. Mijn fout, sorry.
 • Dus naast een voeding met dubbele vent. ook een casefan? De een zegt van wel de ander niet. Ik probeer eerst wel zonder en kijk wel wat de temp. gaat doen.
  Ik weet voldoende. Bedankt Allemaal.
 • kijk ook even naar wat er allemaal nog meer in je kassie hangt he…

  niet alleen je cpu maakt warmte, hang er maar eens 3 HD's in, dan gaat je temp ook lekker omhoog….

  zoals al gezegd AMD raad aan met hun processors iig 2 casefans te plaatsen… niet dat het moet, de koelers van tegenwoordig zijn al zo goed dat ze alleen al veel warmte wegvoeren, maar hoe koeler hoe beter :wink:
 • Dus een beetje turbulence in je kast kan geen kwaad dus. :lol:
 • nee hoor, zolang je cpucooler niet in een stall geraakt, is er niks aan de hand :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.