Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

HDD led blijft Hangen & geen beeld

Anoniem
De Geest Van Oirlo
14 antwoorden
 • [quote:d4ba8b8efa="Ochem@n"]heb zoiets is gezien, zat um in de reset-knop die bleef hangen….[/quote:d4ba8b8efa]

  Denk eerder dat het dit is. Mobo werkte voor hij in deze PC zat nog. Ik zal nog eff wat plaren met de reset knop, afkoppelen ofzo. Jullie horen het nog. Alvast bedankt voor alle reacties.
 • Ter aanvulling : wat bedoel je met BIOS gereset ?
  Ik versta er een BIOS Discharge onder, anderen Load Defaults.
  Als hij tijdens de HD blijft hangen kan je een discharge proberen
 • Ik heb een probleempje met een Intel Celeron 400 (450Mhz) systeempje met een Gigabyte GA-6EA moederbord. Hij heeft een S3 Virge 8MB PCI.
  160Mb Mem.

  Met het opstarten geeft hij geen beeld en de HDD led blijft hangen. Heb de BIOS al gereset en een ander PCI slot geprobeert voor de videokaart (die niet kaduuk is, heb ik geprobeert). Wie kan mij helpen???
 • Piepjes iemand? Kan vanalles zijn, cpu, mobo kaduuk, mem dat niet goed zit. Tja, je kan er geen touw aan vastknopen :-?
 • geen piepjes, niks. Lijkt of hij gewoon boot maar heb geen beeld. (het is overigens een AT mobo)
 • heb zoiets is gezien, zat um in de reset-knop die bleef hangen….
 • Helemaal geen piepjes???
  Dan zal het mobo dood zijn want als hij gewoon boot dan hoort hij dat ook met piepjes aan te geven.
 • Ik bedoel hiermee dat ik de batterij uit het mobo heb gehaald en toen een paar uur heb gew8 en aangenomen dat ik hiermee load failsafe defaults heb geladen, dit noem ik een BIOS Reset.
 • [quote:07b28e38eb="De Geest Van Oirlo"]Ik bedoel hiermee dat ik de batterij uit het mobo heb gehaald en toen een paar uur heb gew8 en aangenomen dat ik hiermee load failsafe defaults heb geladen, dit noem ik een BIOS Reset.[/quote:07b28e38eb] Als de Bios dit heeft gemeld, dan is het okay, meestal moet je dan eerst op F1 drukken om de BIos in te gaan en op F2 als je niks wilt veranderen. Na een Clear CMOS start de computer niet op zonder een waarschuwing! En anders, dan is de CMOS data, waarvan de Bios gebruik maakt, nog niet gewist . Overigens is een Bios reset een beetje verwarrend. Dat lijkt erop dat je de BIos wilt wissen, maar dat wil je volgens mij echt niet. Een betere en makkelijke manier is om op zoek te gaan naar de CLear CMOS jumper o.i.d. Dan ben je afgezien van het zoeken naar die jumper, in 10 seconden klaar. Lees in de handleiding even de instructies.
 • [quote:7ec833dccd="Hans.Vosman"][quote:7ec833dccd="De Geest Van Oirlo"]Ik bedoel hiermee dat ik de batterij uit het mobo heb gehaald en toen een paar uur heb gew8 en aangenomen dat ik hiermee load failsafe defaults heb geladen, dit noem ik een BIOS Reset.[/quote:7ec833dccd] Als de Bios dit heeft gemeld, dan is het okay, meestal moet je dan eerst op F1 drukken om de BIos in te gaan en op F2 als je niks wilt veranderen. Na een Clear CMOS start de computer niet op zonder een waarschuwing! En anders, dan is de CMOS data, waarvan de Bios gebruik maakt, nog niet gewist . Overigens is een Bios reset een beetje verwarrend. Dat lijkt erop dat je de BIos wilt wissen, maar dat wil je volgens mij echt niet. Een betere en makkelijke manier is om op zoek te gaan naar de CLear CMOS jumper o.i.d. Dan ben je afgezien van het zoeken naar die jumper, in 10 seconden klaar. Lees in de handleiding even de instructies.[/quote:7ec833dccd]

  Als je mijn eerste post goed had gelezen wist je dat ik geen beeld kreeg :wink: Ga vanavond nog met die PC plaren.
 • Als ie de titel had gelezen wist hij dat ook :D

  Het prob is niet ontstaan na die BIOS clear maar was daarvoor dus al aanwezig.
  Er is dus of iets kapot gegaan met inbouwen of er is ene conflict. Ik denk dus dat je mobo kapot is, maar dat moet je ff testen.
  BTW druk dan eens op F1 zonder beeld, verklaard namelijk ook waarom hij niet piept dan.
 • Je hebt mij niet overtuigd :-? dat je de CMOS op juiste wijze hebt gecleared. Maarre het moederbord kan dus ook gewoon stuk zijn en dan werkt er gewoon niks.
 • Ik heb de reset switch uit het mobo getrokken en hij deed het weer. Nu heb ik alleen nog een vraag. Ik wil Win2k op dat systeem installeren. Ik heb nog een paar 4x cdrom spelertjes liggen. Heb er al 2 geprobeert maar volgens mij ondersteunen die dingen helemaal niet dat ze 1e boot zijn. Kan ik van die oude dingen booten?????
 • Gefeliciteerd, je bent er toch nog uitgekomen!
  Wat betreft die CD-Rom spelers, ik dacht dat de Bios het opstarten moet regelen. Of het nou een oude of een nieuwe afspeler is, dat zou niet uit mogen maken, dacht ik … De CD-Rom spelers worden correct herkend? Het probleem is soms dat oudere spelers niet altijd tijdig worden herkend (meestal wel na een herstart).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.