Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Snelste processor op Chaintech 6BTM?

Anoniem
Bosje
2 antwoorden
  • Ik heb een Chaintech 6BTM met daarop een PII-350. Kan ik na een BIOS-flash een PIII-processor plaatsen en zo ja tot hoe snel? Zo niet, wat is dan de snelste processor die ik dan kan plaatsen?
  • Volgens de site van chaintech kan er een pentium 3 coppermine in, maar de exacte snelheid staat er nietbij. Doordat er fixed multipliers gebruikt worden zou het volgens mij gewoon moeten werken tot 1000 MHz. Hou er in ieder geval wel rekening mee dat je dan een Slot 1 -> FC-PGA converter nodig hebt. Er zijn wel enkele Slot 1 P3 1000 MHz in omloop geweest, maar ik weet niet of die nog te krijgen zijn.

    Verder zit er nog een addertje onder het gras, dat moederbord gebruikt de 440BX chipset, welke geen 133 MHz FSB ondersteund. Hij kan het vaak wel, en de snelheid van de PCI bus kan wel op 1/4 (=33 MHz), het probleem zit hem alleen in de AGP divider, die niet verder als 2/3 kan, waardor de snelheid van je AGP poort op 88 MHz uitkomt in plaats van 66 MHz. Als je een goede videokaart hebt, ala GeForce2 of iets dergelijks, dan is dit geen probleem, maar voor oudere wel. Verder moet je ook PC133 geheugen hebben wil je een CPU met 133 MHz FSB kunnen gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.