Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD ATHLON XP 1700+ PROBLEEM

Anoniem
travis
4 antwoorden
 • hallo,

  ik heb een probleem en dat is het volgende. ik heb sinds enige tijd een probleem met m'n AMD Athlon XP 1700+ processor. de processor wil niet op z'n max snelheid van 1.42 Ghz lopen maar slechts op 1100 Mhz. ik maak gebruik van een MSI K7T266 PRO2-RU moederbord met raid. (dat staat uitgeschakeld). als ik in de bios de FSB verhoog van 100 naar 133 (op 133 zou de processor normaal gesproken op z'n max lopen), dan komt de pc niet verder dan tot het punt waarop het geheugen wordt getest. heb reeds nieuw geheugen gekocht, maar ook dit blijkt niet het probleem te wezen. heb inmiddels 768 MB DDR PC2100 266 mhz geheugen erin zitten en op 1100 Mhz draaid ie verder wel goed.

  nu is m'n vraag, weet iemand hoe het komt dat m'n pc op 1100 mhz en bij een FSB van 100 wel wil draaien maar zodra ik de FSB naar 133 zet (processor zou dan moeten lopen op max speed van 1.42 Ghz) dat ie niet verder komt dan het testen van het type processor.

  is het moederbord de oorzaak of kan de procesor beschadigd wezen. ik heb namelijk nog iets meer dan 2 maand garantie op de processor, maar ja heb alleen geen idee of dit er ook onder valt en of er een methode is om de processor te testen.

  ik hoor graag naar jullie reacties op dit probleem (als iemand misschien suggesties dan wel oplossing heeft.)
 • Het is denk ik 1 van de volgende dingen:

  # je moet de FSB met een jumper op je mobo op 133mhz zetten. Dat is bij veel borden zo namelijk, op 133mhz in het BIOS werkt het dan niet.

  # je geheugentimings staan te aggresief: kies eens load failsafe defaults
 • ja op het mobo zit een jumper .
  ik dacht j7???
 • dus wat ik moet proberen is kijken of de jumper voor die FSB snelheid goed staat, en dat op 133 mhz zetten en ook in de bios dan op 133 mhz zetten en dan zou het probleem opgelost kunnen wezen?

  en wat bedoel je precies met:"geheugentimings staan te aggresief: kies eens load failsafe defaults". ik heb 1x 256 mb module en 1x 512 mb module, waarvan de cas nu op 2.0 staat.

  is dit wat je bedoelt, of waar moet ik dat precies vinden?

  hoor het graag van jullie, ik zal morgen ff kijken hoe het staat met die jumper op het moederbord, wie weet heb ik daar toch overeen gekeken.

  andere suggesties etc zijn natuurlijk altid welkom, maar toch een bedankje voor de mensen die reeds geantwoordt hebben op m'n probleem

  prettig weekend verder,

  Frank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.