Vraag & Antwoord

Anoniem
Ruudfeen
5 antwoorden
 • Wil XP "kaal" installeren op een Asus P2L97 en wil dus daarbij booten vanaf de Windows CD rom. Heb de boot volgorde in de bios aangepast doch krijg de volgende foutmelding.
  Boot from Atapi CD Rom : Failure
  Enig idee wat er fout is ? CD is goed , een ander systeem boot correct met deze CD op.
 • Is het wel een IDE CD-ROM speler? Wordt de CD-ROM speler wel gedetecteerd door het systeem?
  Zitten er misschien meerdere CD-ROM spelers in het systeem? Of zit er een brander in? Wat is in dat geval de prioriteit van opstarten? Als de brander bijv. master is, en de cd-rom speler is slave, dan zal het systeem nooit opstarten van de cd-rom speler.

  Succes!
 • CD Rom is slave op IDE 0, CD brander master op IDE 1. Als ik de CD in de CD speler stop op het moment dat hij door de BIOS wordt gededecteert (ledje licht op) dan wordt er wel van de CD geboot ! XP is dus intussen geinstalleerd zij het met enige moeite omdat gedurende de setup 2 maal de CD niet werd gevonden.
 • [quote:16cf5b2a2b="w.vd.broek"]CD Rom is slave op IDE 0, CD brander master op IDE 1. [/quote:16cf5b2a2b]
  Dat bedoel ik dus ;) Probeer hem ook eens te booten vanaf de CD brander. Die heeft namelijk een hogere rangorde dan de CD-ROM speler.

  Succes!
 • [quote:d060851769="Voise"][quote:d060851769="w.vd.broek"]CD Rom is slave op IDE 0, CD brander master op IDE 1. [/quote:d060851769]
  Dat bedoel ik dus ;) Probeer hem ook eens te booten vanaf de CD brander. Die heeft namelijk een hogere rangorde dan de CD-ROM speler.

  Succes![/quote:d060851769]

  XP is toch al geïnstalleerd.. waarom dan nog een keer proberen op te starten van CD-ROM?

  Een handige regel om te hanteren: als het werkt, gewoon zo laten zitten. Je kan het alleen maar slopen ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.