Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

nieuwe harde schijf

Anoniem
Van der Jean
17 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht van 80Gb, maar nu moet ik elke keer dat ik mijn computer opstart weer in de Bios instellen dat hij die harde schijf kan vinden. Ik heb de jumper op de schijf op master gezet. De oude schijf is er uit, maar daar loopt hij wel nog steeds over te zeuren. Bij het opstarten staat hij iig in het rijtje… een samsumg 6,4 Gb


  Ik heb een ECS k7S5A moederbord en de harde schijf is van western digital.

  Hellup!

  Jean
 • Het lijkt er op dat de gegevens niet in de BIOS worden opgeslagen.
  Probeer eens handmatig op te slaan. Lukt dat niet, dan moet je misschien eens een BIOS-update proberen.
 • Weet je ook misschien waar ik die bios update dan (gratis!) vandaan haal?

  Mijn dank is groot,

  Jean
 • de update die jij waarschijnlijk nodig hebt komt niet van de fabrikant van je mobo, ecs, vandaan.

  er is een bios flash beschikbaar onder de naam cheepobios gemaakt door cheepoman. Kun je gewoon vinden op google ofzo.
  Durf je dat niet aan en heb je liever de officiele update van ecs dan kun je die vinden op de site van ecs.


  Kun je gelijk je fsb en dingetjes verhogen,als je dat wil natuurlijk.
 • Wat is fsb eigenlijk? Er ik moet zeggen dat mijn computer, wanneer eenmaal opgestart, ook zo traag als dikke stront is. Mijn harde schijf is ook de hele tijd bezig.. Terwijl ik helemaal niets open!


  Thanx

  Jean
 • ik heb ook die cheepobios gedownload en uitgepakt… maar waar moet ik dat bestandje dan neerzetten?
 • Staat er geen Readme bij?

  Je moet de bestanden gewoon op floppy zetten. Biosflash is niet iets om zomaar even te doen. Het feit dat moederbordfabrikanten duidelijk zeggen dat ze niet verantwoordelijk zijn wijst er wel op dat je wel goed moet weten waar je mee bezig bent. Je moet waarschijnlijk ook alle instellingen van de bios zelf invoeren na de biosflash.

  Doe anders eens de opstartdiskette van windows in je floppydrive, start je computer op en ga naar de dosprompt. Typ daar fdisk.
  Daar kun je ook harde schijven verwijderen. (ook niet erg makkelijk trouwens)
 • Met FDISK kan je [u:58b2a1999c][b:58b2a1999c]geen[/b:58b2a1999c][/u:58b2a1999c] harde schijven verwijderen. Je verwijdert hooguit partities. Daarmee ben je wel al je data kwijt.

  Heb je eigenlijk een goede virusscanner draaien? Het zou kunnen dat je last hebt van een virus dat je bios heeft aangetast.

  In dat geval moet je eerst het virus verwijderen voordat je je bios flashed.
 • [quote:4a00b4ddb0="Van der Jean"]Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht van 80Gb, maar nu moet ik elke keer dat ik mijn computer opstart weer in de Bios instellen dat hij die harde schijf kan vinden.

  Ik heb een ECS K7S5A moederbord en de harde schijf is van western digital.[/quote:4a00b4ddb0] Welke Bios versie betreft het? Zelf heb ik geen 80GB schijf, dus ik kan niet bevestigen dat de K7S5A niet overweg kan met 80GB, maarre, ik heb er zelf nog nooit een opmerking over gezien. Als gebruiker van K7S5A moederborden, houd ik dat soort opmerkingen wel in de gaten.
  Persoonlijk zou ik het zoeken bij de harde schijf zelf. Het niet herkennen heeft altijd een oorzaak. Ik kan mij zo geen Bios herinneren van pakweg na 1995 die harde schijf niet zelf automatisch kon herkennen. Wel moet je dat de instelling AUTO kiezen. Verder is het van belang dat de kabels en jumpers en zo goed staan. Ik ga ervan dat dus ook het geval is.

  Het langzaam werken van een harde schijf heeft ook altijd een oorzaak. Zelf zoek ik die niet in de BIos en eigenlijk ook niet in het moederbord. Het meest waarschijnlijk is meestal een defecte harde schijf (of bijna defect). Of als het Windows OS al is geïnstalleerd, verkeerde drivers. Dat is bijvoorbeeld dan te herkennen als de HD in 16-bits compatibiliteits mode draait. Heb je apparatuur gewisseld in het bestaande systeem, en de huidige Windows installatie? Zoals harde schijf of CD-Rom afspeler? Of kabels losgemaakt en weer vastgezet?
 • Nou, ik heb een american Megatrends Bios. Ook heb ik de bios al een keer op auto afgesteld. Dit gaat dan goed als ik de computer bijvoorbeeld opnieuw opstart. Maar als ik de computer echt UIT zet en dan weer aan herkent hij hem dus weer niet.

  Hoe kan ik dan zien of mijn harde schijf op de 16 bits compatibiliteit staat?

  Ik heb eerst die nieuwe schijf erbij gezet… Dus mijn oude samsung 6 Gb er gewoon op gelaten… met daar windows op. Toen heb ik de nieuwe harde schijf geformatteerd. Toen heb ik de oude schijf eruit gehaald en de nieuwe op de plek van de oude gezet. Toen heb ik met een Windows Xp installatiediskette windows xp op de nieuwe schijf gezet.

  Ik hoop dat je hier genoeg info aan hebt
 • [quote:695c77a1c9="Van der Jean"]Nou, ik heb een american Megatrends Bios. Ook heb ik de bios al een keer op auto afgesteld. Dit gaat dan goed als ik de computer bijvoorbeeld opnieuw opstart. Maar als ik de computer echt UIT zet en dan weer aan herkent hij hem dus weer niet.[/quote:695c77a1c9] Dat wil zeggen dat de instelling AUTO => NONE is geworden? De tijd/datum in de Bios blijft wel goed staan? De versie kun je herleiden uit de datum die bij het opstarten verschijnt. Deze datum (bijvoorbeeld 4/29/2002) staat pakweg 20 seconden op het scherm (3e regel).
  [quote:695c77a1c9="Van der Jean"]
  Hoe kan ik dan zien of mijn harde schijf op de 16 bits compatibiliteit staat?[/quote:695c77a1c9] Voor XP weet ik het zo niet, ik dacht dat er een melding komt in het logboek.
  [quote:695c77a1c9="Van der Jean"]
  Ik heb eerst die nieuwe schijf erbij gezet… Dus mijn oude samsung 6 Gb er gewoon op gelaten… met daar windows op. Toen heb ik de nieuwe harde schijf geformatteerd. Toen heb ik de oude schijf eruit gehaald en de nieuwe op de plek van de oude gezet. Toen heb ik met een Windows Xp installatiediskette windows xp op de nieuwe schijf gezet. [/quote:695c77a1c9]Dus de oude schijf zat niet in de computer toen XP werde geïnstalleerd? Zo ja, dan is de kans op problemen ook het kleinst. Heb je IDE drivers geïnstalleerd?
 • Hallo allemaal,

  Ik heb inmiddels de jumper op de harde schijf op cs ipv master gezet, en hij start gewoon goed op!

  Alleen loopt mijn intern geheugen nog vaak vol, dus het wisselbestand vol voor 85% of zo. En dat terwijl ik dan niet echt veel programma's heb lopen. :evil:

  iemand nog een idee ???
 • Je bedoelt waarschijnlijk dat je systeembronnen voor 85% beschikbaar zijn.
  Dat is helemaal niet zo slecht.
  Als je minder programma's automatisch laat starten kan dat misschien nog iets minder worden.
 • Je kunt dat met uitvoeren > msconfig ff checken wat er allemaal opstart.
 • [quote:ef26f1de22="HermanH"]Je bedoelt waarschijnlijk dat je systeembronnen voor 85% beschikbaar zijn.
  Dat is helemaal niet zo slecht.
  Als je minder programma's automatisch laat starten kan dat misschien nog iets minder worden.[/quote:ef26f1de22]

  Nee, ik bedoel dat mijn systeembronnen voor 85% NIET beschikbaar zijn. Dan sluit ik alle prog's af en dan nog zit mijn wisselbestand bijna vol. Dan doet hij dus helemaal niets meer en moet ik resetten
 • Mogelijk een virus of werk-geheugen dat niet goed functioneert.

  Eerst eens een (andere) virusscanner gebruiken.
  Daarna je werk-geheugen controleren.
 • Ik dacht dat in WinXP de systeembronnen voor IRQ's staan??
  85% is dus heel normaal

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.