Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

amd 2000+ werkt maximaal op 1250 mhz

Anoniem
BA
12 antwoorden
 • beste mensen

  ik heb een probleem met mijn amd 2000+. Wanneer ik de computer aanzet, vervolgens naar de bios ga en de fsb op 133 mhz (12,5 x 133 zou hij moeten werken op ongeveer 1,67 ghz) doet mijn computer het niet meer als ik hem opnieuw opstart.
  Dit heeft als gevolg dat ik de bios moet resetten. Ik ben erachter gekomen dat ik de fsb max op 104 mhz kan zetten. Wanneer ik hem hoger zet doet hij het heel even en slaat de computer uit. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gloednieuwe processor op 1,67 ghz werkt?
  Bij voorbaat dank!! :wink:
 • Wat meer info over je systeem zou wel handig zijn…..

  Een aantal oorzaken:
  -Je voeding levert niet genoeg stroom voor 1667 MHz (check je 5V lijn in de bios)
  -Je koeling kan 1667 MHz niet aan (check je temp in de bios)
  -Je geheugen kan geen 133 MHz aan (welk type geheugen heb je?)
  -Je gebruikt een oude chipset (bijvoorbeeld KT133) die geen 133 Mhz aan kan.
 • Als hij een asus a7v133 heeft, dan zit daar sowieso een kt133a chip op. Volgens mij bij AOpen ook. Ben wel benieuwd of je het krijgt opgelost, want ik heb precies hetzelfde probleem met mijn AXP2000+. Ik denk zelf idd dat BA gelijk heeft wat betreft de voeding. Die loopt bij mij op 4,8v. Maar uit zoekpogingen in dit forum blijkt dat toch de veel mensen met een zwaardere psu als ik (300w), ook niet aan die 5v komen?!
 • Klopt, maar die hebben ook vaak al zwaar overgeklokt. Als je op 1250 Mhz al 4.8V meet, dan zou ik het toch eens met een andere voeding proberen. (ik zit op 4.9 Op dit moment, met 1800 Mhz @ 1,85V) Je kan ook eens kijken wat hij met minder Vcore doet. Als hij dan opeens snel stijgt, dan geeft dat wel een indicatie dat je voeding te zwak is.
 • ja, dat is een goeie. Minder vcore kan geen kwaad. Hogere vcore wel, toch BA? Dus als dan je voltage omhoogspringt, is de psu te zwak? welke psu raad je dan aan? (niet al te veel geld)
 • Minder Vcore kan idd geen kwaad, dat is zelfs beter voor je CPU.

  Ik zou er 1 van een goed merk nemen, zoals
  CWT
  Antec
  Chieftec
  Super Flower
  Enermax
  Q-Tech

  En dan iets in de richting van 350 ~ 400W. Prijzen weet ik zo niet uit mijn hoofd, daarvoor moet je ff op de pricewatch van tweakers kijken.
 • Minder voltage kan geen kwaad voor de CPU, maar kan wel een onstabiel systeem tot gevolg hebben.
 • [quote:296d36e778="BA"]Minder Vcore kan idd geen kwaad, dat is zelfs beter voor je CPU.

  Ik zou er 1 van een goed merk nemen, zoals
  CWT
  Antec
  Chieftec
  Super Flower
  Enermax
  Q-Tech

  En dan iets in de richting van 350 ~ 400W. Prijzen weet ik zo niet uit mijn hoofd, daarvoor moet je ff op de pricewatch van tweakers kijken.[/quote:296d36e778]

  Is een enermax voeding echt zo goed? Je betaal voor een 450 wat voeding van enermax 50 euro ongeveer. Dit vind ik erg goedkoop.
 • Enermax voedingen zijn idd redelijk. Ze zijn niet spectaculair goed, maar ook niet slecht. Voor normale gevallen voldoen ze ieg.
 • # Enermarx is wel redelijk, ze hebben vaak last van wat lage 5V lijnen en ze komen redelijk vaak RMA (bron: OC-shop).

  # Let bij het kopen van een voeding ook op het geluid dat deze produceerd, zo'n goedkope Enermarx is vast geen silent versie.
 • hoeveel watt voeding heb je nu dan? (ik heb uiteraard niet goed opgelet)
  ik had nml hetzelfde probleem, ik verzette iets in het bios en klaar is kees ik heb een 300 watt voedig van 37 euro (das dan incl. kast :)) en hij werkt bij mij pfect dus ik zou ff in je bios zoeken als ik jou was
 • Dit is pas een oude topic nieuw leven inblazen. Maar goed, nu je er toch over begint, wat heb je dan in je bios aangepast?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.