Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wie weet wat Hotspots zijn???

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik zit al 3 maanden met een groot probleem: Ik heb bij iemand een PC gekocht, AMD XP 2700, A7V8X mobo, 512 MB DDR geheugen, Hercules Radeon 9700 Pro, echter bij ieder spel crasht het systeem compleet. Een koude herstart is dan het enige devies. Nu heb ik mijn leverancier al diverse oplossingen aangedragen, van een zwaardere voeding (nu 250 Watt, moet natuurlijk veel zwaarder zijn) tot het vervangen van het moederbord, niets helpt: hij blijft ontkennen dat de voeding de oorzaak kan zijn, ook een vervanging van het moederbord is niet bespreekbaar! Hij stelt dit voor: volgens hem wordt de temperatuur in de kast te hoog, er treden volgens hem "Hotspots" op, in hoeverre kan ik dit serieus nemen? Hij stelt voor om een grotere kast te nemen (heb nu een miditower van Aopen, ook niet echt klein), ik wil graag een Aopen kast nemen, hij zegt hier slechte ervaringen mee te hebben. Hij stelt voor een CodeGen kast te nemen. is dit beter dan een Aopen kast? Ik vind deze kasten nou niet echt een toonbeeld van schoonheid. Zijn dit zinvolle oplossingen, of is dit allemaal flauwekul? Als iemand raad weet zou dat mooi zijn, ik heb alle middelen al geprobeerd!
  Alvast bedankt! :evil:
 • # Codegen's voedingen zijn echt geen haar beter dan die van Aopen hoor en bovendien is een Aopen 250W voeding veel te zwak voor dat systeem. Meet met CPUcool de temps en de voltages eens, idle en stressed (stressen kan met burnK7) en post deze hier.
 • Idd.. die crashes zou ik ook bij je vodeing zoeken. AXP = 70W, R9700 Pro is een dikke 50W, dan hou je nog 130W over voor de rest… 250W is gewoon echt te kort voor dat systeem.

  Koeling kan inderdaad een probleem zijn, maar zoals marcel al zegt kan je dat gewoon aan je temp's zien. Ik zou ieg eerst als een speer een andere voeding kopen.
 • Bedankt voor jullie reacties! Ik zal mijn leverancier dit eens aan het verstand peuteren, hij is nogal eigenwijs ingesteld, dus of dit gaat lukken. Mijn PC staat momenteel bij hem, ik kan dus niet de temp. meten, maar ik probeer het dan eerst even met een zwaardere voeding.
 • hotspots??? ken ik ook niet
 • Over die codegen kasten/voedingen:

  Heb er hier nu 2 staan, een daarvan 350 W. zitten 3 hade schijven in gf4 ti, CD writer en speler, 4 fans etc. Geen problemen mee. Maar dat zijn wel ff 100 Watt meer. (En voor die prijs..)

  'K wist niet dat er nog kasten met 250 W voeding verkocht worden, laat staan icm jouw systeem.
 • De leverancier kan uit de autobranche komen, daar was in het carburateur tijdperk die benaming gangbaar.
  Het is een voorziening tussen carburateur/inlaatspruitstuk en het uitlaatspruitstuk, waar het koude benzine luchtmengsel uit de carburateur heel dicht langs een plaats stroomt waar het uitlaatspruitstuk die koude brandstof iets kan voorverwarmen voordat het naar de cylinders gaat.
  Door de warmte wordt een deel van de nog druppelvormige benzine verdampt en krijg je een betere verbranding van het mengsel . en wat minder koudestartslijtage.
  Een bimetaal veer sluit een klep bij warme motor waardoor deze voorverwarming voor de koude start wordt uitgeschakeld.
  Nu hebben we kennelijk hotspots in de computer waar net omgekeerd koude lucht langs geblazen moet worden.
 • # Nou dan zou ik tegen deze auto-flippo maar eens zeggen dat er een wat zwaardere accu in moet dan ;)
 • Het begrip hotspot ken ik in verband met computers ook niet . Wel bij electrische verbindingen in het algemeen, nl. een enigszins losse verbinding in een leiding waar veel stroom door gaat. Gevolg een hoge overgangsweerstand en voortdurend vonken. Terplekke kan zo'n plaats letterlijk gloeiend heet worden.

  Beetje off-topic: Vaak is het met het blote oog niet eens te zien, en zeker niet op afstand zoals bij hoogspanningsleidingen. Maar het kan wel aanleiding zijn tot vervelende radiostoringen. Ze worden vaak opgepoord met een infraroodcamera.

  In een computer kan ik (maar wie ben ik) voor dit begrip dan ook niets anders bedenken dan ergens een slechte electrische verbinding die lekker je kast staat te verwarmen, of gewoon slecht afgevoerde warmte in het algemeen.

  Jan de Boer
 • Met HotSpots bedoelt de beste man vast dat de CPU en Videokaart hun warmte niet kwijt kunnen. als je een slechte airflow door je kast hebt, kan een dergelijk probleem ontstaan. Idd is dan een oplossing om een hoogwaardige kast te kopen, daar deze meestal een veel betere airflow hebben dan een budgetkast.

  Ik vind het trouwens erg vreemddat ie meteen met die oplossing komt aanzetten, want zowel de betreffende proc als videokaart staan beiden bekend als stroomvreters. Als richtlijn neem je voor zo'n systeem minimaal een 350Watt voeding en zeker geen 250Watt (hoe goed die 250Watt voeding dan ook mag zijn.) Pas als er met een nieuwe voeding diezelfde problemen op zouden treden, zou ik adviseren om eens naar de airflow in je kast te kijken. Je mag er nl. vanuit gaan dat die in principe voldoende is (evenals de koeling van de diverse componenten).

  Waar heb je dat ding eigenlijk gekocht? Van een particulier of bij die leverancier (ik kan dat uit je verhaal niet helemaal opmaken).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.