Vraag & Antwoord

15 antwoorden
 • Probleempje:

  Mijn moeders MSI K7T Turbo moest terug voor reparatie (problemen bij het rebooten). Nou hebben we net een vervangend mobo gekregen. Die heb ik ingebouwd.

  PC aangezet (die ging vanzelf aan toen ik de stekkerdoos waar 'ie op aangesloten is aanzette): alle Diagnostic-LEDs brandden rood. En verder niets. Bios reset geprobeerd. Nou krijg ik de hele pc niet meer aan (fans draaien niet (ook niet in de voeding), LED's blijven uit).


  De voeding losgehaald en als ik de groene pen aan de massa hang gaat 'ie wel aan (fan gaat draaien), dus de voeding doet het nog wel. Ik heb alles behalve processor en geheugen van het mobo afgehaald (zover mogelijk gestript dus), maar helemaal niets nada nothing :(


  In de brief die we bij het vervangende mobo kregen stond dat 'ie getest was en OK was…


  Iemand tips?
 • Kijk eens naar de aansluitingen van de powerswitch ed op het mobo, misschien zitten die verkeerd. Het komt vaker voor dat een voeding bij inpluggen eerst een stoot power geeft. Ik heb hier een systeem staan met een MSI K7T Pro2, die heeft hetzelfde. De PC gaat dan aan, maar vervolgens moet je eerst nog een keer resetten, en dan doet hij het pas.

  CPU en geheugen lijkt me ieg niet het probleem, omdat hij helemaal niet an gaat. Het is dus of iets met de voeding, of met het mobo.
 • Volgens mij heb ik de schakelaars & leds goed aangesloten (heb ik al meerdere keren naar gekeken)…

  Over die stroomstoot: dat is volgens mij een BIOS instelling (over wat 'ie moet doen bij Power Failure). Maar nu doet 'ie dus helemaal niets.


  Voeding slaat in ieder geval wel aan als ik hem los test (zie 1e post). Dus het lijkt me eerder het mobo :( Hoe kan ik dat testen (heb niet zo'n zin om die voeding in m'n eigen goed werkende systeempje te testen)?
 • Als je zeker weet dat de rest goed is, dan zou hij het moeten doen als je alleen VGA, CPU en een reepje mem installeert. Zoniet, dan kan je die dingen nog apart testen, maar als dat ook niet de oplossing is, dan is je mobo stuk.
 • Hoe bedoel je precies "apart testen"? 1 voor 1 op het mobo laten zitten?


  VGA en mem had ik trouwens tot gisteren in m'n eigen pc zitten en werkten goed… CPU kan ik daar niet in proppen (slot A resp. slot 1).


  [edit] een pc gaat toch ook aan met puur een mobo + voeding? Niet dat 'ie ver komt met opstarten maar goed… [/edit]
 • Ja, dan moet hij wel aanspringen. Je hebt alleen geen beeld, en ook geen piepjes doordat er geen CPU in zit.

  Met apart testen bedoel ik dus onderdelen in een andere PC testen, maar dat gaat bij jou dus niet zo goed.
 • met alleen het mobo doet 'ie ook niets…


  en de voeding LIJKT ok omdat bij het kortsluiten van de groene draad naar de massa de fan gaat draaien.


  Ik moet zeggen dat ik aardig aan mezelf ga twijfelen als hun zeggen dat het mobo getest en OK is en ik hem hier maar 5 seconden aan het draaien kon krijgen :roll:
 • Mja, misschien dat hij het bij hun wel even deed? Of dayt hij met transport beschadigd is of zo?
 • # Heb je al in de manual gekeken wat de code van de LED's betekende?

  # Ik zou zeggen dat het bord gewoon harstikke dood is. Nog een laatste stuptrekking gaf hij en toen was het afgelopen. Dat zei hem getest hebben zegt niet zoveel:
  a. Is het de vraag of ze hem ook echt getest hebben
  b. Hij kan alsnog kapot zijn gegaan tijdens transport of eventueel tijdens inbouwen.
 • code van die LED's:

  "The processor might be damaged or not installed properly", en bij description "System power ON. This will start the BIOS Initialization".

  Hij loopt die stappen volgens mij altijd langs en blijft dan evt. hangen bij 1 stap als er een probleem is (in dit geval dus bij de eerste start).


  Vandaar dat ik dacht: BIOS reset. Maar daarna is 'ie helemaal nooit meer aangegaan.


  Wel flink balen. We hebben al een maand op dat mobo moeten wachten (26 februari opgestuurd en afgelopen 27 maart pas terug). Het ging al niet via de winkel omdat die failliet is gegaan (Memo Systems).

  Op zich zat 'ie goed ingepakt. Het was wel een gebruikt mobo (dat zie je aan de schroefgaten), maar het ziet er verder goed uit…


  Tja dat wordt weer MSI bellen. Ik wordt er alleen niet goed van: vanaf het begin af aan al dat reboot probleem, dat mobo opsturen, 1 maand later een ander terug en dan niet werken… :evil:
 • # Hmm, werkt de proc dan wel gezien de melding? (crushed core?)
 • nou die ziet er op zich nog goed uit hoor…


  Plus na die éne keer opstarten gaat 'ie gewoon helemaal niet meer aan (voeding ook niet). Dat heeft niets met de proc te maken IMHO.


  Van de MSI site:
  [quote:b02129079a]Suggestions:
  Make sure the motherboard was installed properly to the chassis (the board should not touch the chassis)
  Make sure all the components (memory, CPU, AGP & power supply connectors etc.) are properly installed
  Clear CMOS
  Change to another power supply
  Change to another memory
  Change to another AGP card[/quote:b02129079a]

  wat moet ik me bij dat eerste voorstellen? Die schroeven hoef je toch niet te isoleren neem ik aan? :lol:
 • Nee, dan bedoelen ze dat je wel afstandbussen gebruiken moet, en niet je mobo direct tegen je backplate aanschroeven moet. Dan krijg je namelijk kortsluiting. Gebeurd nog al eens.
 • Zojuist voor alle zekerheid de voeding even getest… Die was OK


  Dus MSI maar gebeld: mobo was daar uitgebreid gebenchmarked enzo… Raar dus. Kortom hij mag weer retour.
 • *bump


  vandaag een ander vervangend mobo gekregen… Vervanger nr. 1 deed inderdaad niets, na goed kijken zagen ze bij MSI dat de pinnetjes voor de powerknop-aansluiting afgebroken waren (in ieder geval geen goed contact meer met het mobo). Door transport of bij inbouwen zeiden ze…


  Echt stevig heeft het dan niet gezeten :roll: want ik ben best voorzichtig en heb de stekkertjes er 2 a 3 keer opgezet (om zeker te weten dat het daar niet aan lag).

  Nieuw mobo ingebouwd en die deed het meteen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.