Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Is dit wat: Shuttle SN41G2?

Anoniem
Forlani
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Je hoort tegenwoordig veel over die kleine Shuttle-peeceetjes, ik heb er eentje op het oog: de SN41G2, geschikt voor de AMD Athlon processors.
  Zou dit wat zijn? Ik heb nu een Aopen miditower met daarin een ASUS A7V333 mobo, XP2200+ processor, 512 MB geheugen. ik dacht eraan zo`n Shuttle te kopen en mijn eigen processor over te zetten, samen met het geheugen, brander en harddisk. Kan mijn processor erop? Op de site van Shuttle staat dat er een socket 462 (zelfde als socket A?) op zit, kan de XP2200+ hierop? Wel wilde ik mij eigen Geforce 4 Ti4200 128 MB erbij plaatsen, want zo`n Geforce 4 MX chip lijkt me toch wel wat langzamer. Heeft iemand ervaringen met deze Shuttle? En: wordt zo`n klein ding niet gelijk oververhit? Alvast bedankt! :wink:
 • Het ligt er natuurlijk aan wat je er mee wilt. Zo'n 'klein ding' kan je natuurlijk niet volproppen met allerlei PCI kaarten. Ook de airflow zal wel niet geweldig zijn (misschien wel, ik weet niet zeker). Als je van plan bent om veel te tweaken en weet ik het wat, heeft het denk ik niet zoveel zin en ben je beter af met een 'echte' kast…
 • # Socket 462 = Socket A

  # Die proc kan er idd op, maar waarom wil je van je Asus A7V333 af naar een mini-bord?
 • Ik wilde gewoon van die grote koelkast af, maar scheelt het veel in prestatie dan, het A7V333 bord of het mini-bord wat in de Shuttle SN41G2 zit? Als het qua prestatie veel scheelt (lees: minder goed), dan zie ik er zeker van af. Alvast bedankt! :wink:
 • Nee hij geeft juist betere prestaties, hij is alleen wat klein ;)
 • Weet je misschien ook of mijn AMD processor zonder problemen overgezet kan worden in de Shuttle? Je hoort namelijk verhalen dat de koeler niet meer goed op de processor aansluit bij het opnieuw monteren van de processor op een ander moederbord. :)
 • Dat is geen enkel probleem, waar je alleen op letten moet is dat je nieuwe koelpasta aanbrengt. Als er een thermal pad op die koeler zit, dan kan je die het beste verwijderen met aceton oid, en even wat koelpasta op de CPU aanbrengen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.