Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Voeding doorgebrand!!!!

Anoniem
blitsieboy2
5 antwoorden
 • Ok mensen, probleem:

  Ik startte vanmiddag mn pc op. Er gebeurde vrij weinig. Geen beeld, geen piepjes. Daarna begon het behoorlijk te stinken en zag ik rook uit de voeding komen. Ik neem dan aan dat de voeding doorgebrand is. Ik heb snel de stroom eraf gehaald, alle kabels losgehaald, en de pc maar eens opnieuw opgestart, na alle overbodige spullen uit de pc gehaald te hebben. Alle coolers draaien, die van de processor, van de videokaart, die van de voeding, het LEDje van de netwerkkaart knippert, de harde schijf ratelt in het begin, na ca. 10 sec. niet meer. Alles lijkt het dus te doen, maar er gebeurt niets :(
  Nu heb ik de harde schijf al even getest in een andere pc, deze deed het daar. Nu vraag ik me af: Is deze voeding echt stuk of is het misschien het moederbord dat kapot is gegaan…of een combinatie…?????

  De specs:
  Athlon XP 2000
  ECS K7S5A mobo
  Geforce 4 4400 videokaart
  'Queen's' voeding, 430W
  Maxtor 60GB hardeschijf….
  // edit: de ledjes v/t toetsenbord knipperen ook nog even..
 • Als er rook uit je voeding komt lijkt het me vrij logisch dat die stuk is. Ik zou eerst eens een andere voeding in die pc testen, dat lijkt mij logischer.
 • ok, zal ik morgen doen, maar omdat de pc verder wel gewoon 'aan' gaat, vroeg ik me af of het dan nog per se aan de voeding zou moeten liggen…..maar ik zal het testen……
 • Dat komt waarschijnlijk omdat je voeding het inschakelsignaal van het mobo krijgt. Als een bepaald deel stuk is, dan kan het goed zijn dat de rest niet meer werkt. (het zal de rest van je sys overigens ook geen goed doen door met een kapotte voeding te draaien.)
 • Overduidelijk een defecte voeding.
  Oplossing: Nieuwe voeding.
  Ik mag hopen dat de rest van de apparatuur niet beschadigd is.
  Iig met deze voeding niet meer inschakelen voordat je meer schade veroorzaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.