Vraag & Antwoord

Anoniem
joepster
8 antwoorden
 • Heb m'n moederbord omgeruild voor een Gigabyte Ga7 DX+. Heb deze er gister ingezet. Computer gaat wel aan maar ik hoor geen bleeps en heb geen beeld. Heb er verder nog geen PCI kaarten inzitten. Videokaart is Matrox G 550 dualhead. Nu wil ik het moederbord resetten ( Cmos of zoiets) maar hoe kan ik dit doen? Heb de handleiding gelezen maar kan er niets over vinden. Computer wil trouwens niet uit met de knop voor op de kast….

  Alvast bedankt.
 • Heb naast de batterij op het moederbord twee soldeerpuntjes gevonden waaronder staat CLR C-Mos. Geen jumpers dus. Hoe werk dit?
  Vergeten trouwens: Heb een Athlon 1333 mhz en twee maal 512 mb Twinmos pc 2700 DDR geheugen erin zitten.
 • Heb oude moederbord er weer even ingezet. (Asus A7v133)
  Deze werkt goed dus de CPU is goed. Kan het zijn dat het PC 2700 geheugen op de Gigabyte toch niet downwards compatibel is met PC 2100?
 • jumper op die 2 pennen zetten, of kortsluiten met een schroevedraaier of zo. doe dit wel als je PC uit staat, anders krijg je wel rare dingen.

  Wat je ook nog kan doen is je batterij uit je mobo trekken.
 • Thanks BA,

  Heb beide geprobeerd, nog steeds geen beeps. Alle fans draaien wel, er brand ook een led op het moederbord, maar dat is alles. Kan het zijn dat ie toch geen PC 2700 kan hebben? Of ie is ie gewoon zo dood als een pier…..
 • Kunnen meerdere dingen zijn:
  -Defecte of te zwakke voeding
  -Defecte CPU
  -Defecte VGA kaart
  -Defect geheugen.

  Of je mobo is gewoon stuk, dat kan ook nog (is ook de meest logische oplossing, je mobo met gewoon uitgaan als je de powerknop 5 sec indrukt, tenzij je ACPI settings niet goed zin in de bios) Probeer de componenten eens afzonderlijk te testen, dan krijg je uitsluitsel.
 • CPU heb ik getest op m'n andere moederbord, deze werkt gewoon.
  Voeding is 550 watt en net een paar weken oud.
  Videokaart werk ook op andere moederbord.
  Ik vrees dat het mobo kapot is…..!
  Of kan het nog zijn dat het mobo mijn cpu niet herkend omdat ie te hoog is qua mhz en ik een bios update nodig heb… ( die ik dan nu dus niet kan flashen.)
 • Dan moet je ff je oude CPU er op proberen, als je die nog hebt. Of kijk aders even in de readme's van de biossen, of er ook nieuwe CPU's gesupport worden vanaf en bepaalde versie, dan kan je zien of dat misschien het geval is. Vaak is het trouwens zo dat er alleen bij nieuwe cores geupdate wordt, verschillende snelheden met dezelfde core werken dan wel.

  Ook kan het zijn dat de chipset de CPU gewoon niet lust, zoals een KT133 en een AthlonXP. (weet zo niet wat er op jou mobo zit)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.