Vraag & Antwoord

9 antwoorden
 • ik heb zojuist thuis een oude pc (486) gevonden met intel processor denk ik (er staat 'intel overdrive ready' op). Nu wil ik proberen om hem te laten draaien met knoppix (draait vanaf cd-rom).. daarvoor heb ik de HD vervangen voor een 2x CD-reader die ik nog erges vond.
  Omdat knoppix niet starte heb ik geprobeerd om hem met een bootfloppy op te starten (staat allemaal in C!T van feb.)… werkte ook niet
  Nu ben ik er dus achter dat ie alleen wil starten als er ook een HD aan vast zit… maar omdat ik alleen óf een HD óf een CDspeler eraan kan hangen heb ik een probleem:S
  waarom start ie alleen op als de HD eraan hangt…?
  zelfs als ik alleen A: als bootmedium instel in het BIOS start alleen door als ook de HD is aangesloten:(
 • je zou een hd controller in 1 van je pci sloten kunnen prikken dan kan je hd+cd-rom aansluiten
 • Een bootable CD-Rom wordt in een 486 i.h.a. niet herkend. De term Pentium Overdrive zegt feitelijk niks over de CPU die erin zit. Tenzij het de Overdrive CPU zelf betreft. Maarre, dat zou dan puur mazzel zijn. Verder vraagt Knoppix GUI wat meer geheugen en CPU kracht dan de 486 zal kunnen bieden. Ik meen me zelfs te herinneren dat tenminste een Pentium CPU nodig is. Een AMD5x86 met 48MB of een P133 met 32MB vond Knoppix bij mij te minnetjes. Wat Knoppix van 64MB vind, dat weet ik niet meer.
 • Ik vind het vreemd dat er of alleen een cd speler erin kan hangen of alleen een HD. Zit'm dat in het type flatkabel?(2 stekkers) of heb je achterop de HD en CDROM alle 2 de jumpers op cable select? Dan zou je nog een keer je HD op master kunnen zetten en je CDROM op slave. Dan zouden ze alle 2 moeten werken.

  Groet,

  Stofnest.
 • Waarschijnlijk is het een merk PC'tje die detecteerd of de HDD erin zit voor hij wil starten, heb ik er hier ook nog 3 van staan. Vaak kun je dan in het BIOS handmatig de HDD eruit kieperen en een cd speler aansluiten.

  Knoppix draait in command-line mode (knoppix 2 in de bootregel zetten) waarschijnlijk prima hoor. Je kunt ook alleen de HDD erin doen, PC'tje aan het netwerk hangen en dan VectorLinux installeren.
 • heej,
  dat die cd drive niet werkt, heeft dat niet er niet mee te maken dat die op atapi draait ofzo? en dat daarom hij niet werkt als HD?? en past die cd niet op de HD?? anders zet je toch gewoon de cd op de HD, en start hem zo op
 • In de tijd van de 2X CD roms waren er op zijn minst drie verschillende systemen met elk een eigen pinbeleging en of een aparte kabel.
  Heb recent nog een i/o bordje in handen gehad waarop drie stekkers zaten voor de verschillende CD roms.
 • ja dat klopt!! ik kan me nog herrineren dat ik een geluidskaart had, waarop 3 verschillende aansluitingen voor cd-rom spelers zaten.
 • Wat in dit geval erg helpt is om even het merk en type te noemen van de CD-Rom speler. I.h.a. hebben die drie genoemde aansluitingen betrekking op oude Sony, Mitsumi en Panasonic CD-Rom afspelers. Die eerste zal het niet zijn, want die is dacht ik 34 polig. Die tweede ook niet want dat is een 1x speler. Die Panasonic heeft een typenr van pakweg 562, 563. Op zich zijn er nog wel meer oude modellen, bijvoorbeeld ooit een Philips afspeler gezien met een zeer bijzondere aansluiting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.