Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

systeemtemperatuur te hoog?

Anoniem
gerben
23 antwoorden
 • Ben ik blij dat ik niet enigste ben, die juist nu last heeft van hoge temps.

  :)
 • Als je niet tegen veel herrie kunt, neem dan een casefan die weinig decibellen produceert. Voeding, cpu-cooler, harde schijven, case-fans, voor je het weet heb je een boeing naast je bureau staan.
 • Sinds kort heb ik een Radeon 9500 in mijn systeem (Duron 1200, 256mb) Nou zit mijn systeemkast redelijk vol [i:7c1d9cc19a](miditower met HDD, cd-rom+ cd-writer, floppydrive en zipdrive, geluidkaart, modem)[/i:7c1d9cc19a]. Dus de airflow is niet fantastisch.

  ik krijg het idee dat het systeem een beetje (te) warm wordt. Na een tijdje MS Train Simulator op 1024x786x32 te hebben gespeeld zag ik in mijn Bios dat de processortemperatuur 57 graden en de systeemtemperatuur 48 graden was. Is dit een gezonde temperatuur? (de kamertemperatuur was op dat moment rond de 27 graden)

  In sommige situaties krijg ik namelijk witte vlekken (driehoeken) in beeld (overigens niet in MS train sim, maar in 4x4 offroad, welke bij mijn radeon zat). Mijn voeding voelde op dat moment erg warm aan…

  Wat kan hier aan de hand zijn. is de voeding (300W) te licht (upgrade naar 350/360W) of moet ik een extra systeemkastkoeler installeren? :oops:
 • systeemtemp ligt wel wat hoog, die witte vlekken zijn waarschijnlijk te wijten aan de radeon die te warm krijgt. Een systemfan zou al heel wat kunnen oplossen

  mijn temps bij dit weer (kamertemp van 27° - 28°):
  system 35°
  cpu (amd athlonXP1800) idle 54° - stressed tot 62° :-?

  Er zitten 2 intake fans - 1 outtake fan en een PSU met dual fan in mijne kompjoeter
 • Systeemtemp is veel te hoog, zonder casefans en met een niet al te goeie CPU cooler kreeg ik dezelfde verschijnselen. Met drie casefans en een betere CPU cooler wordt de boel nu maximaal 32 graden, terwijl de CPU met dit weer rond de 55 zit.
 • Mijn temps zijn, case 41 en processor 53, en daar schrik ik zelf niet van. Het zou ook lager kunnen, maar komt mede door t weer. Een AMD kan best wel wat hebben, al is laag altijd beter.
 • Ik heb me laten vertellen dat 40 toch wel max is wat een mobo kan verdragen. Blijkt ook wel, want hij heeft rare verschijnselen.
 • 40 graden is een goede richtlijn, maar een mobo kan in principe wel meer hebben. Het vervelende van een hoge casetemp, is dat de CPU temp daar altijd een aantal graden bovenop komt. Heb je dus een een temperatuur in je kast van 45 graden, dan wordt het vaak al een hele klus om bijvoorbeeld een XP 2000 pally of Tbird 1400 oid beneden de 60c te houden.

  Ik heb er zelf momenteel ook problemen mee, een casetemp van 42 graden en een CPU temp van 60 graden zijn niet om over naar huis te schrijven :evil: Fannen zitten er zat in, en er zit al een hele zware koeler op. Het ligt gewoon aan het warme weer, niks aan te doen.
 • Ondanks die temps, draait alles wel stabiel. De leverancier vertelde me dat ik niet gek moest kijken als het eens 60 graden kon worden, en daar zit ik lang niet op. De hoogst gemeten temp was 57 graden stressed.
 • Gaat over de casetemp. De CPU kan veel hoger komen, maar de rest van het systeem trekt een casetemp van 40+ niet.
 • dat wordt dus een extra koeler. Nou heb ik daar weinig kaas van gegeten. Ik zag op de website van de computerboer op de hoek nogal een verscheidenheid aan koelers. Ik zag zelfs een apparaat wat op een 5,25" slot kwam en daar direct de lucht van buiten naar binen blaast (justkooler harddisk cooling kit) http://shop.informatique.nl/cgi-win/i.cgi?A=131071. is dat wat? of kan het allemaal veel simpeler?
 • heb je geen plaats voor een gewone casefan?
 • en wat is een
 • [img:9264678c16]http://home.quicknet.nl/qn/prive/ma.ansink/PICS/MOBO2.JPG[/img:9264678c16]

  Dat zijn die 2 fannen die je tegen de achterkant van de kast aan ziet.
 • BA-> Zo te zien moet dat bij mij ook gaan lukken…Maareh jij heb 2 fans daar hangen, maar dan zit er volgens mij maar een voor het luchttoevoergat. Klopt dat? Daarnaast nog een praktisch vraagje. Hebben die fans een voedingsaansluiting zoals de harde schijf enzo?

  Ik heb b.t.w. ook een luchttoevoergat aan de voorkant van mijn systeemkast, maar daar zit aan de buitenkant het plastic van de behuizing (dicht) voor. Lijkt me niet echt goed te werken.
 • Bij mij zitten daar 2 gaten En ik heb idd de fans direct aan de voeding hangen :)

  Aan de voorkant hangt het idd nogal van de behuizing af, bij mij zit er een soort rooster voor, waardoor er evengoed zat lucht in komt.
 • hmm..daar moet je dus ook nog op letten…in mijn systeemkast zitten de gaatjes voor de bevestiging van zo'n koeler op 8 cm van elkaar. Lijkt me nogal een grote fan op te leveren… :roll:

  In ieder geval iedereen weer bedankt, ik ga maar weer eens aan de slag en als het niet lukt dan horen jullie wel weer van me :D
 • [quote:c5fa568e7f="ppaddo"]hmm..daar moet je dus ook nog op letten…in mijn systeemkast zitten de gaatjes voor de bevestiging van zo'n koeler op 8 cm van elkaar. Lijkt me nogal een grote fan op te leveren… :roll:
  [/quote:c5fa568e7f]

  Fans komen in verschillende maten. Als de gaten op iets meer dan 8 cm staan, heb je een fan van 9 cm nodig
 • volgens mij staan ze [i:1e2c392ea1][b:1e2c392ea1]precies[/b:1e2c392ea1][/i:1e2c392ea1] op 8 cm. Ik neem aan dat ik dan gewoon een 8x8 fan nodig heb? :oops:
 • De gaten van een 80mm fan zitten 71.5 mm uitelkaar. Pas zelf mee aan het boren en zagen geweest, vandaar. Op 80 zouden ze half buiten de fan vallen, omdat die van buiten precies 80 mm is. Het zou voor een 92mm fan kunnen zijn. Maar ook voor zo'n plastic houder, waar een 80mm fan in past.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.