Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vraagje over overklokken

Anoniem
BA
10 antwoorden
 • Ik heb hier een oude pc staan waarmee ik op internet zit. Hier zit een Soltek SL54U5 mobo in met een AMD K6 2-300 mhz.
  Nu vroeg ik me af of deze procesoor gelocked is of niet, hoe ver ik zo'n ding kan overklokken.
  Ik moet de fsb en de MP instellen op de mobo. Nu staat de fsb op 66 mhz en de Mp op 4,5. Wie heeft er ervaring met dit soort amd'tjes en mobo, is trouwens een AT voeding(maakt volgens mij niks uit maar ik vermeld het maar ff)
 • Volgens mij is de K6 serie niet mp-locked. Het makkelijkst is om gewoon te kijken of hij op 5x66 stabiel wil lopen, heb je hem 33mhz geOC'ed.
  Als je FSB gaat OC'en gaan andere dingen als mem, PCI/AGP, northbridge etc allemaal meespelen.
 • Ik had de fsb al van 66 mhz naaar 75 mhz gegooid, maar heb er niet aan gedacht dat de rest ook mee ging. De pc deed het wel hoor maar haperde af en toe raar in winddoos98.
  Heb hem toen maar weer terug gezet, hoeft de Vcore dinges niet omhoog? Die staat nu op 2,2 Volt, moet ik ook op mobo instellen. Op de processor staat ook 2,2 volt dat dat ingesteld moet worden.
  Nogmaals, ik heb er niet zo veel verstand van, maar bedankt voor je reactie Marcel.
 • weet je ook hoe warm dat ding word……..
  Daar moet je bij ocen ook op letten.
 • Vcore moet je alleen verhogen als je denkt dat het aan je CPU ligt. Of het aan je CPU ligt kan je dus proberen door je MP te verhogen.
 • Ik heb geen flauw idee hoe warm die wordt, daarom wil ik wel uitkijken, toen hij op 333 draaide werd het koelblokje wel warm, zit ook geen koelpasta op maar zo'n soort aluminium pleistertje
  Er zit ook niet zo'n groot fannetje op. In de bios kan ik ook niet zien hoe warm die CPU wordt
 • Kijk even met CPUcool, www.podien.de
  als je echter in het BIOS niets kunt zien is de kans groot dat je gewoon geen tempsensoren hebt en dan is het verhogen van je Vcore absoluut af te raden!!!
 • aaah 8)
  toen ik een paar jaar terug mijn oude amd k6 II 350 had, had ik die toen ook voor het eerst overklokt, ik kwam toen tot iets van 410mhz. ik had toen volgens mij alleen de fsb opgeschroefd, maar jah verder wist ik het ook niet (had er toen nog niet zoveel verstand van(van overklokken :P ))
 • Het hangt er nogal vanaf welke K6 je hebt, een K6-3 komt bijvoorbeeld een heel stuk verder als een K6-2.

  Btw, veel succes met je MTX…. Ik heb ook zo'n ding gehad met 80cc, ging 130 maar kostte een vracht geld aan onderdelen dat wil je niet weten :o
 • Ik heb een bescheiden Amd K6-2, dus volgens jou kom ik niet zo ver met overklokken. Dan ga ik het ook niet heel erg proberen voordat ik een keertje een betere koeler ben tegen gekomen.

  @ BA:

  Een Honda Mt die 130 liep, geweldig man. Ben je nooit gepakt door de politie met dat ding?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.