Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Processor mist chip?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een P4 1.8 Northwood. Binnenkort ga ik hem installeren en nu heb ik de processor eens bekeken en zie dat er een chip mist. Is dit normaal? Vast wel, maar kan iemand dit bevestigen?! Er zitten 4x4 chips op, min één dus.

  Het koelblok heeft een zogenaamde thermal interface, een stukje folie of zo waar die op de processor komt te zitten. Betekend dit dat ik geen koelpasta nodig heb?

  In de kast zit dus een koeler van de voeding en van de processor. Is het dan noodzakelijk om er nog een casefan in te zetten?

  En hoe noodzakelijk is een esd-bandje?

  Bedankt!
 • Dat van die chip zou ik maar niet zoveel zorgen over maken, op je mobo zitten toch ook tientallen lege plekken!

  Over die koelpasta weet ik niet veeel maar ik zou je toch aanraden gewoon koelpasta gebruiken.

  Wat bedoel je met in de kast zit er een voor de prosecor? Want die zit meestal op het koelblok, je hebt er geen extra nodig zolang je niet te veel gaat overcloken.

  Wat is een, esd-bandje?
 • Over die koelpasta je kan 2 dingen doen..

  1. Verwijder dat spul wat er nu op je koeler zit met wasbenzine en plaats dan op de cpu een heel dun laagje koelpasta (liefst artec silver III).

  2. Laat het spul zitten en gebruik géén koelpasta.. (dus niet én én)
 • [quote:26421d2666]Het koelblok heeft een zogenaamde thermal interface, een stukje folie of zo waar die op de processor komt te zitten. Betekend dit dat ik geen koelpasta nodig heb? [/quote:26421d2666]

  Dat klopt, maar koelpasta geleid over het algemeen de warmte beter. Maar ik heb een AMD 2500+ op een standaard AMD koeler zien draaien, waar gebruik werd gemaakt van de standaard thermal pad, maar de temperatuur bleef netjes onder de 50 graden Idle. Gestrest werd hij 53 graden. En dat is toch wel netjes voor een beetje "kauwgum" onder een standaard koeler.:)


  [quote:26421d2666]In de kast zit dus een koeler van de voeding en van de processor. Is het dan noodzakelijk om er nog een casefan in te zetten?[/quote:26421d2666]

  Dat ligt aan de temp van het moederbord en de proc. Heb je een temperatuur geregelde fan in de voeding, dan kan een extra casefan geen kwaad. Ik heb een voeding waarvan de fan continu 4000 toeren draait en daardoor is een extra casefan niet echt noodzakelijk. Het is zeg maar bij mij een compromis tussen temperatuur en een zo stil mogelijke PC. Extra fans zorgen voor meer herrie, alhoewel een fan op 5 of 6 volt ook nauwelijks hoorbaar is. In ieder geval als de temperatuur idle en stressed een beetje binnen de perken blijft is het niet noodzakelijk.


  [quote:26421d2666]En hoe noodzakelijk is een esd-bandje?[/quote:26421d2666]


  Als je er één hebt liggen, zou ik hem zeker gebruiken. Safety first.:)
 • Ik had graag een bevestiging wat betreft die processor. Maar zoals ik al zei: het zou wel goed zijn.

  De koelpasta sla ik maar over. Ik ga voorlopig niet overklokken, dus die kauwgom :lol: is dan goed genoeg. Zeker voor een 1.8 Ghz.

  Het totaal aantal ventilatoren is 2. Die van de processorkoeler en van de voeding. Ik vraag me af of ik nog een extra casefan MOET hebben, of dat die twee wel voldoende zijn. Ik kan natuurlijk gewoon kijken hoe het gaat met die twee. Ik kan natuurlijk ook gewoon 1 of 2 papst-fannetjes erin zetten, die hoor je vast niet.

  Ik koop gewoon zo'n esd bandje. Kost 7 euro.
 • [quote:6b1bbbf66d]Ik had graag een bevestiging wat betreft die processor. Maar zoals ik al zei: het zou wel goed zijn. [/quote:6b1bbbf66d]
  Dat wat jij bedoelt is geen chip, maar een weerstandje. Die dingen vallen er nooit af, maar de CPU heeft gewoon geen 16 stuks nodig.
 • Bedankt Egslim! Een weerstandje dus. Ik vond het raar omdat er eentje mist, als het er meer waren zou ik het normaler hebben gevonden.
 • [quote:d21f1e7745="Fr@ns"]
  Het totaal aantal ventilatoren is 2. Die van de processorkoeler en van de voeding. Ik vraag me af of ik nog een extra casefan MOET hebben, of dat die twee wel voldoende zijn. Ik kan natuurlijk gewoon kijken hoe het gaat met die twee. Ik kan natuurlijk ook gewoon 1 of 2 papst-fannetjes erin zetten, die hoor je vast niet.

  Ik koop gewoon zo'n esd bandje. Kost 7 euro.[/quote:d21f1e7745]

  Moet is een groot wordt, zeker nu de winter eraan komt zal het waarschijnlijk allemaal nog wel lukken. Maar als het weer een keer goed warm is, loopt de casetemp al snel op doordat je nauwelijks flow hebt.
  Die Papst 12dbA fannetjes hoor je idd niet. Een uitzuigent fannetje bovenin je case is waarschijnlijk al genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.