Vraag & Antwoord

OS Anders

Bootable DOS cd

Anoniem
Skoezie
5 antwoorden
 • Ik wil graag een bootable DOS cd maken, omdat ik geen diskette driver heb en ik wil Windows 2000 installeren, maar die staat in een submap dus dan moet ik eerst MS DOS starten, en nu is mijn vraag kan ik van DOS een bootable cd maken?
 • Als je nog ergens een iets oudere hd hebt liggen, kan je die leeg maken, daar dos op instaleren+andere programma's. Dan image je die schijf en die image brand je op cd. Dan lijkt het mij dat je een bootable DOS cd hebt, plus eventuele andere (hulp)programma's. Mag ik vragen waarvoor je dit wilt? Als het als winreinstall-disk moet dienen, zou ik een full-install met DOS doen, en eventueel pm (oid) voor DOS erop zetten.
  (En een musicplayer, das wel zo lekker :wink: )
  Of je koopt een diskette drive van €5,- :D
 • Als je nog een hd hebt:
  -Sluit hd aan
  -Format C: (optioneel)
  -Instaleer DOS op die hd
  -Image
  -Brand

  Dit moet je dus wel op een andere pc doen denk ik aangezien je geen diskette hebt(dan kan je nl moeilijk DOS erop zetten :roll: )

  [edit]
  Turbo-Pascal was me voor :x :wink:
  [/edit]
 • Is het mogelijk om een bootable DOS cd te maken zonder die oude lege hdd en daarop oude dos-spelletjes te installeren cq. te spelen op een pentium machine?
 • Op zich wel, maar je zult van je spelletjes natuurlijk geen savegames kunnen maken op de CD. Verder zullen sommige programma's sowieso willen schrijven in hun eigen directory tijdens het spelen.
  Je kunt dat oplossen door een RAMdrive aan te maken tijdens het opstarten (dwz een stukje van je RAM geheugen reserveren en dat doet zich dan voor als harde schijf, krijgt ook gewoon een driveletter etc.) , daar kun je dan de directory van het spelletje heen kopieren voor je het speelt.
  Het vereist natuurlijk wel een redelijke hoeveelhied RAM afhankelijk van het spel dat je wilt spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.