Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

freebsd 5.2.1: opstarten duurt lang

computerbacterie
7 antwoorden
 • Op mijn systeem staat freebsd 5.2.1 geinstalleerd. Bij het opstarten is het echter zo dat de computer heel lang pauzeert terwijl er op het scherm staat:

  Configuring syscons: blanktime.

  (nu duurt het soms een eeuwigheid voordat de computer verder gaat, en dan komt de volgende mededeling:)

  Initial i386 initialization:.

  Waarom duurt het zo lang voordat de computer opstart en waar ligt het aan?
 • Lijkt een beetje alsof het ding iets met netwerk probeert te resolven,
  vasthangt en uiteindelijk op en timeout weer doorgaat.
  werkt je netwerk zooi wel goed ?
 • Ik heb reeds een fake domeinname opgegeven. Of het netwerk goed werkt weet ik niet. Internet functioneert in elk geval wel. Hoe kun je zien of het netwerk goed functioneert? De computer heeft een vast ip-adres, is aangesloten op een router die aangesloten is op kabelinternet, gebruikt geen DHCP en ik heb het ip-adres van 1 DomainNameServer ingetypt in sysinstall.
 • [quote:9155493abb="capt.501"]Lijkt een beetje alsof het ding iets met netwerk probeert te resolven,
  vasthangt en uiteindelijk op en timeout weer doorgaat.
  werkt je netwerk zooi wel goed ?[/quote:9155493abb]

  nee want dan krijg je meldingen over dat het domain niet reslovebaar is en da probeerdtie 3x achter elkaar
 • Pascal, niet in die fase van de boot. Zijn er misschien hardware "oddities" als het ontbreken van een floppy drive?
 • Nee, floppy zit er gewoon in. Wel gebruik ik de standaardkernel, alleen dan gehercompileerd voor de soundkaart. Zou het misschien kunnen zijn dat de kernel naar hardware zoekt en omdat er drivers in de kernel zitten voor hardware die niet in mijn computer zit dat het daarom zo lang duurt? Als je op ctrl-c drukt dan gaat ie overigens gewoon verder.
 • [quote:bc219678fc="computerbacterie"]Op mijn systeem staat freebsd 5.2.1 geinstalleerd. Bij het opstarten is het echter zo dat de computer heel lang pauzeert terwijl er op het scherm staat: Configuring syscons: blanktime. [/quote:bc219678fc] Ik heb hier inmiddels ook FreeBSD 5.2.1 geïnstalleerd. Tijdens het opstarten krijg je toch eerst het Welcome to FreeBSD menu. Maakt het uit welke option je geselecteerd? Had je behalve geluid en de netwerk verbinding nog iets geconfigureerd? Bij mij wacht de pc bij Configuring syscons: blanktime, slechts vijf seconden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.