Vraag & Antwoord

OS Anders

Webserver

Anoniem
yohanman
5 antwoorden
 • Ik wil een webserver gaan inrichten, tenminste ben er al wel mee begonnen. Heb Debian geïnstalleert en draaiend gekregen. Maar ik snap er nu de ballen neit meer van. Alles wat ik overneem van het i'net, geeft die een foutmelding.

  Dus wat ik me afvraag, is het mogelijk dat ik een server inricht die met de instalatie en configuratie een grafisch beeld heeft. Maar die ik als ik klaar met het installeren en configureren weer kan uitschakelen.

  En ik weet het, ben geen doorzetter. Maar als ik met alles wat ik doe het fout ga, heb ik er echt geen zin meer in. Of weet iemand nog een [b:c444724d99]duidelijke[/b:c444724d99] handleiding. Die ook voor de n00bs goed te begrijpen is?

  Het gaat mij dan voornamelijk over hoe ik software kan downloaden en installeren. Apache, FTP enz enz

  [size=9:c444724d99]Verplaats aub ff naar OS linux :oops:[/size:c444724d99]
 • Moet idd verplaatst worden…

  Als beginner weet ik niet hoe je erbij bent gekomen om met Debian te beginnen. Debian is voor gevorderde/proffessionele Linuxgebruikers.

  Pak gewoon een distro als SlackWare, kies een ServerInstall, en klaar is kees (najah klaar is erik ook goed :P)
 • Egm, aptget apache? Volgens mij is Debian ook niet echt moeilijk hoor.
 • Nee, ik vindt debian absoluut niet moeilijk….er is namelijk veel documentatie voor te vinden en het heeft een packet manager (apt idd) die ik ook snap :D.
  Slackware is ook heel fijn, hoewel ik sind versie 9.0 er niet meer mee heb gewerkt.
  Als je niet zoveel doorzettingsvermogen hebt en wel snel resultaat wil dan moet je zeker eens naar Clark Connect kijken.
  Dat is een hele leuke serverdistro die je geheel grafisch kunt bedienen en bijna alles wat je maar wil zit er in.
  Zelf draai ik wel debian met apache…
  Volgens mij staat die bijna standaard al goed, natuurlijk moet je wel zaken als domein instellen en zo…, maar verder kan daar bijna niks misgaan ?

  Wat voor foutmeldingen krijg je dan ?
  Wat voor hardware en netwerk-opstelling heb je ?
  Gebruik je woody of sarge ?
 • Opzich vind ik Debian niet moeilijk. En het is eigenlijk niet dat ik geen doorzettingsvermogen heb, dat moest ik ff recht zetten :P

  Als ik de commando's invul om Apache te downen, zegt Debian dat het niet niet "kan". Het is mij al wel gelukt dat het in het netwerk zit. En dat werkt voor de rest ook allemaal. Alleen als ik de commando's invul werkt het niet.

  Maar is er geen OS dat ik tijdens het configureren een grafisch iets heb, maar na de installatie kan uitschakelen. Dat ik net zoiets als Debian is.

  Erik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.