Vraag & Antwoord

OS Anders

MacOS X op je pc

Anoniem
Pceetje
7 antwoorden
 • emulatie blijft populair,
  na de mogelijkheid om windows onder linux (en vice versa) te draaien en Windows onder MacOS is het nu eindelijk ook mogelijk om MacOS X op je intel-pc (windows/linux…) te draaien.

  Lees en huiver op http://www.pearpc.net/
 • OSX is toch aardig verwant aan linux? En Apple heeft het ook over gebruik van Intel hardware. Gerede kans dat OSX dus ook minder hardware-afhankelijk is dan ouder versies. Ook een vrij sterk punt van linux/unix. Is het dan niet meer dan logisch, dat er op enig moment een Apple OS op het pc platform verschijnt?
 • OSX is afgeleid van BSD en dus een UNIX. Linux is weer verwant aan UNIX, en dus heb je idd overeenkomsten tussen beide.
  Maar dat staat los van eventuele platformonafhankelijkheid van OSX.
  De motor onder OSX heet Darwin. Deze is opensource en platformonafhankelijk. Je kunt Darwin gewoon draaien op een intel-pc. Enige hobbel die je hebt is dat je dan niet de grafische omgeving hebt van OSX (Aqua). Dat is op te lossen door een X-server te installeren (in dit geval XFree, die ook door Linux wordt gebruikt).
  Wat je dan dus krijgt is een systeem dat op het eerste gezicht als 2 druppels op linux lijkt, maar onder de motorkap een andere engine heeft..

  Om OSX zelf (dus Darwin en Aqua tesamen) op een Intel-pc te kunnen draaien dient Aqua te worden geport naar het i386-platform.
  Of dat gebeurt staat of valt met de wil van Apple om dit uit te voeren.
  Wat houdt Apple tegen?
  Nou, anders dan Microsoft, die in principe enkel een OS uitbrengt, is Apple een hardwarefabrikant die een eigen OS meelevert met die hardware. Met het uitbrengen van een intelversie van hun OS snijden ze zichzelf dus in de vingers.
  Dus dan is de vraag: wat levert meer op, een macOS op intel, of eigen hardwareverkoop?

  Max
 • Een beetje late reactie….

  [quote:6e082e0357="maximilaan"]Dus dan is de vraag: wat levert meer op, een macOS op intel, of eigen hardwareverkoop?

  Max[/quote:6e082e0357]

  Eh, MacOS op een PC?

  Zonder dollen, ik denk echt dat er heel wat pc-gebruikers zijn, waaronder ikzelf, die zo over zouden stappen op het MacOS. Bill mag hopen dat Apple zo dom blijft om het MacOS alleen voor Apple-hardware te maken. :wink:
 • Dit topic even weer wat leven inblazen.

  Ik gebruik nu FlyakiteOSX v2.0. Werkelijk, dit is volgens mij wat iedereen wil. AppleOS op je PC. Althans, qua uiterlijk dan.

  Het is wel wat moeilijk te vinden. Veel sites zijn opgeheven. Steve Jobs werd waarschijnlijk wat nerveus… :wink:
 • [quote:af9e2df844="Mac"]Een beetje late reactie….

  [quote:af9e2df844="maximilaan"]Dus dan is de vraag: wat levert meer op, een macOS op intel, of eigen hardwareverkoop?

  Max[/quote:af9e2df844]

  Eh, MacOS op een PC?

  Zonder dollen, ik denk echt dat er heel wat pc-gebruikers zijn, waaronder ikzelf, die zo over zouden stappen op het MacOS. Bill mag hopen dat Apple zo dom blijft om het MacOS alleen voor Apple-hardware te maken. :wink:[/quote:af9e2df844]

  Heel mooi gezegt Mac!!!!! (altijd die vevelde opmerkingen over Apple!! Ik werk al jaren op een Mac en nog nooit problemen gehad)
  De PC's lopen altijd om elke wisse wasje vast!!!

  Maargoed….
 • maar het is toch wel makkelijk op je pc te installeren he?? (Dus installeren- starten- werken) Of moet je dan weer klooien met de roms??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.