Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

Waarop HCC-lidmaatschap opzeggen?

lckarssen
19 antwoorden
 • Ik heb (vorig jaar) mijn HCC lidmaatschap opgezegd.
  (Maar, ik overweeg wel om mijn lidmaatschap weer op te pakken)

  Reden:
  Geteste soft/hardware in het Clubblad is onbetaalbaar voor computer-hobby-ist
  Er wordt alleen maar aandacht geschonken aan Microsoft produkten
  Mijn aandacht gaat vooral uit naar OS/2 (nu: eComStation) en Linux' en

  Graag reacties.

  *jaap van hennik*
 • [quote:15e5f2a9bb="jvanhennik"]Er wordt alleen maar aandacht geschonken aan Microsoft produkten
  Mijn aandacht gaat vooral uit naar OS/2 (nu: eComStation) en Linux' en
  [/quote:15e5f2a9bb]
  [b:15e5f2a9bb]Als[/b:15e5f2a9bb] dat zo is heb je een juiste keuze gemaakt. :-?

  Wat wil je horen?
 • [quote:39bc0136b1="jvanhennik"]Graag reacties. [/quote:39bc0136b1]

  Als uw intresse meer uitgaat naar andere besturingssystemen dan lijkt mij dit een goede keuze. In de meeste hedendaagse grote computerbladen gaat de aandacht bijna altijd uit naar Windows, op een enkel artikel na…
 • Ik heb het om ongeveer dezelfde reden opgezegd. Er wordt vrijwel alleen aan Windows aandacht geschonken en de testen die erin staan worden om de paar maanden herhaald. Ik ben nog lid van de C't, die vind ik veel beter.
 • [quote:363454e370="mbeis"]Ik heb het om ongeveer dezelfde reden opgezegd. Er wordt vrijwel alleen aan Windows aandacht geschonken en de testen die erin staan worden om de paar maanden herhaald. Ik ben nog lid van de C't, die vind ik veel beter.[/quote:363454e370]

  Voor mij geld hetzelfde. C't past beter bij mij. Ik ben C!T gewoon ontgroeid qua niveau, maar ook het MS-gerichte vind ik jammer.

  Op zich is dat allemaal niet zo erg, elk blad zijn eigen doelgroep. Wat ik wel [b:363454e370]heel[/b:363454e370] jammer vind, is dat je dan ook meteen je lidmaatschap van de HCC op moet zeggen. Het liefst zou ik weer lid van de HCC willen worden, maar dan zonder blad (of met C't). Het is jammer dat de HCC zich compleet verbonden heeft met C!T.
  Toen ik destijds opzegde, heb ik er nog wat correspondentie aan gewijd, maar het mocht niet baten.

  Hopelijk komt de HCC binnen afzienbare tijd toch tot inkeer.
 • Even vooraf: mods, aub deze topic niet sluiten! Dit gaat over het belang van andere besturingssystemen binnen de computerwereld…

  Een aantal jaren geleden heb ik C!T om dezelfde reden afgezegd, en ik weet vrijwel zeker dat ik nooit meer een abonnement zal nemen. Ik begrijp de redenatie van de C!T mensen wel gedeeltelijk, ze publiceren gewoon waar markt voor is. Maar ik vind persoonlijk dat je ook wel vaak de marge op mag zoeken, vooral als daar technologisch betere software te vinden is.

  Zelf gebruik ik naast Slackware en Libranet voornamelijk NetBSD. De Linux Magazin heeft af en toe wel aardige artikelen. Ze zijn vaak wat te simpel voor mijn smaak, maar ik koop het blad meestal uit solidariteit (en een quick read ;)), en ik begrijp dat veel mensen er wat aan hebben. Op BSD vlak is er DaemonNews. Het heeft een maandelijkse e-zine:

  http://www.daemonnews.org/

  Voor OS/2'ers is er natuurlijk al jaren:

  http://www.os2voice.org/ en
  http://www.os2ezine.com/

  Linux'ers lezen waarschijnlijk het liefst:

  http://linuxgazette.net/ of
  http://www.linuxfocus.org/

  Als er in de "mainstream" pers niet genoeg interesse is maken we het zelf ;).
 • [quote:9d51176669="danieldk"]Even vooraf: mods, aub deze topic niet sluiten! Dit gaat over het belang van andere besturingssystemen binnen de computerwereld…
  [/quote:9d51176669]
  In elk geval binnen de Nederlandse computerwereld. Ik vind dat een club die zich de Hobby ComputerClub noemt zich zo breed mogelijk op moet stellen. Toen ik jaren geleden lid werd, was dat onder andere om mijn computerkennis te vergroten. Enerzijds door het lezen van een tijdschrift (dat toen goed bij mijn interesses en kennis niveau paste), anderzijds ook door het grote aantal gebruikersgroepen. Ik vind het verbazingwekkend dat er uit de gebruikersgroepen, die toch een heel breed hard- en softwaregebied dekken, niet eerder een (sterk genoeg) geluid is ontstaan om de overkoepelende HCC te vragen om een minder restrictief tijdschrift-beleid.
  Het lijk mij niet zo'n grote moeite om het verinigingsnieuws in een los katern te drukken (als de maandelijkse Dell-folder erbij kan, kan dat ook met een los HCC katern).
  Of men zou een lidmaatschap zonder tijdschrif kunnen invoeren. Zodat je tientjeslid kunt worden, zal ik maar zeggen. Ik zou dan zelfs bereid zijn om bijvoorbeeld het veriningsnieuws via e-mail te krijgen om zo drukkosten van een los verenigingskatern te drukken.


  [quote:9d51176669]De Linux Magazin heeft af en toe wel aardige artikelen. Ze zijn vaak wat te simpel voor mijn smaak, maar ik koop het blad meestal uit solidariteit (en een quick read ;)) [/quote:9d51176669]
  Ik kijk ook af en toe in de tijdschriftenhandel in de linuxtijdschriften of de onderwerpen me interesseren. Als er een paar leuke onderwerpen bij zitten, dan geeft dat toch in elk geval een paar uuurtjes leesplezier, soms gevolgd door PC-plezier :). Het Engels Linux Format (www.linuxformat.co.uk) is me ook al een paar keer goed bevallen (afgezien van de prijs in de Nederlands boekhandel ). :-?
 • [quote:222e4003bf="jvanhennik"]
  Mijn aandacht gaat vooral uit naar OS/2 (nu: eComStation) en Linux' en

  Graag reacties.
  [/quote:222e4003bf]
  HCC heeft speciale afdelingen/subgroepen die zich specifiek richten op Linux en OS\2 (en op veel meer specifieke doelgroepen..)
  Misschien kun je daar je licht opsteken :)

  Wat C!T betreft, het blad heeft IMHO vaak genoeg aandacht besteed aan Linux, en dan vooral met maandenlange specials waarbij uitgelegd wordt wat linux is, hoe je het kunt installeren, welke programma's er zijn, en welke uitdagingen je kunt verwachten. Hoe het publiek daar op gereageerd heeft weet ik niet, maar in het forumonderdeel os/linux zag je geen groei van het aantal linux-geinteresseerden.

  Tja, als je je lezer niet ziet verschuiven richting Linux of andere alternatieve besturingssystemen, dan heeft het weinig zin om daar structureel aandacht aan te besteden.

  Max
 • [quote:df33f41475="maximilaan"]
  Tja, als je je lezer niet ziet verschuiven richting Linux of andere alternatieve besturingssystemen, dan heeft het weinig zin om daar structureel aandacht aan te besteden.[/quote:df33f41475]
  Het gaat mij ook helemaal niet om de koers van C!T. Die is OK voor de doelgroep. Af en toe een Linux-artikeltje, zodat de lezers weten wat het ongeveer voorstelt (ze hebben er meestal toch van gehoord).

  Waar het mij om gaat is de koers van de HCC. Die heeft C!T blijkbaar als enige clubblad gekozen, en dat vind ik jammer. Gezien de breedte van het aanbod aan gebruikersgroepen zou een vrije keuze van tijdschrift (of geen tijdschrift) een stuk beter en begrijpelijker zijn.
  Dat zou ze echt DE computerclub van Nederland maken.
 • Voor zover ik weet is er ook een vrije keuze op het tijdschrift dat je kiest. De HCC geeft bijv. ook een games-blad uit en daar kun je je op abonneren en ik dacht dat je dan ook lid was van de HCC.
  Ik heb laatst ook mijn abonnement op computertotaal opgezegd omdat het beneden mijn niveau is, hoewel enkele artikeltjes nog wel interessant zijn, zoals bijv. die van de grafische kaarten. Het blad kan me gewoon niet meer boeien, na een paar jaar weet je voldoende van computers waardoor het niet echt interessant meer is. Bovendien werk ik veel met linux/*bsd en computertotaal is om geldige redenen veel op windows gericht. Maar voor de doelgroep is computertotaal goed geschikt.
 • [quote:8d62d791a6="computerbacterie"]Voor zover ik weet is er ook een vrije keuze op het tijdschrift dat je kiest. De HCC geeft bijv. ook een games-blad uit en daar kun je je op abonneren en ik dacht dat je dan ook lid was van de HCC.[/quote:8d62d791a6]

  Dat klopt idd. als je op www.hcc.nl kijkt zie je rechts de zogenaamde HCC pakketten staan waarmee je lid kan worden. Bij elk pakket krijg je weer een ander tijdschrift (tips&trucs, zoom, gamezone, C!T, etc.). C!T vormt in dit geheel het zogenaamde expert-pakket, een diepgaander tijdschrift als C'T is helaas dus niet mogelijk.

  Mocht je per se lid van HCC willen zijn en geen van de tijdschriften interessant vinden, dan is ZOOM (fotografietijdschrift) nog de meest interessante optie. Dan ben je volwaardig HCC-lid (incl. gg's en hcc-dagen) voor 25,95).
 • Nu is het mogelijk voor 10 euro per jaar lid te zijn zonder blad via de volgende link:
  http://www5.hccnet.nl/hcc/index.cfm?fuseaction=home.showWijzigKeuzes

  en de optie wijzig pakket
 • [quote:4b48ac2633="Middelburg"]Nu is het mogelijk voor 10 euro per jaar lid te zijn zonder blad[/quote:4b48ac2633]

  Maar dan moet je al wel lid/abonnee zijn.

  Ik was zaterdag bij Mycom in Utrecht en daar lagen fomulieren om gratis lid te worden van de HCC, incl. 50% korting op de toegang tot de HCC dagen. Er stond bij dat een lidmaatschap normaal 8,95/jaar zou zijn… Ik heb er tot nog toe niks van de op HCC site kunnen vinden…
 • Ik vraag me af of je met zo'n abbo van een tientje ook naar de HCC-dagen mag of dat het alleen maar voor afdeling/gg-bijeenkomsten is? zo'n lidmaatschap is immers goedkoper dan een toegangskaartje.
 • Ik kreeg gisteren via de Dos GG de volgende mail die veel verduidelijkt:

  Basis HCC-lid voor €10/jaar

  Wat kost het lidmaatschap van HCC? Dat was niet veel voor een heel pakket aan voordelen, onder andere een tijdschrift. De meesten leden hebben Computer!Totaal.
  De Ledenraad van HCC besloot op 30 oktober dat het voortaan ook mogelijk is voor € 10/jaar HCC-lid te zijn of te worden met een iets beperkter pakket en zonder tijdschrift. Dat heet: basislidmaatschap. En je houdt de mogelijkheid jouw HCC-pakket uit te breiden.
  Ook als je al HCC-lid bent, kun je overstappen naar basislidmaatschap.
  Veranderingen in pakket moeten minimaal 2 maanden vóór ingang van het volgende lidmaatschapsjaar worden aangevraagd; voor de meesten dus vóór 1 november.
  Omdat jij niet wist van dat basislidmaatschap, heeft de DOSgg bewerkstelligd dat je deze keer respijt krijgt tot 15 november. Als je HCC-computerblad je niet meer zo boeit en je wat geld wilt besparen, meld je dan aan als HCC-basislid.
  Je kunt ook je adres, je betaalwijze en andere onderdelen van je pakket
  wijzigen. We beschreven dat in een vorige eMailing. Zoals aangekondigd zijn de tarieven voor 2005 iets verhoogd. Kijk op www.DOSgg.nl voor een overzicht van mogelijkheden en prijzen. Daar staat ook hoe je vóór 15 november over kunt stappen.
  Win voor die € 10/jaar eens een lid in je omgeving, vrienden- of familiekring. Daarvoor krijgt dat lid een hcc!pas met lidmaatschap van een afdeling en een gebruikersgroep (bijv DOSgg), gratis Internet (inbelaccount), gratis diverse ledenservices, toegang tot uitgebreidere ledenpakketten en 50% korting op de toegang van de HCC-dagen.
 • Ik heb toevallig mijn lidmaatschap vanwege dezelfde reden als de topic starter onlangs opgezegd.
 • Inmiddels ben ik weer lid geworden van de HCC. Vlak na het lezen van het stukje van Middelburg over het basislidmaatschap liep ik in Utrecht de winkel van Mycom binnen. Daar hadden ze kortingskaarten liggen voor zo'n basislidmaatschap, incl. korting voor de (toen in aantocht zijnde) HCCdagen.
  Nu heb ik het lidmaatschap dat ik wil, zonder Computer!Totaal.

  Een stap voorwaarts, wat mij betreft!
 • [quote:9bbb7c60f6="maximilaan"], maar in het forumonderdeel os/linux zag je geen groei van het aantal linux-geinteresseerden.
  Tja, als je je lezer niet ziet verschuiven richting Linux of andere alternatieve besturingssystemen, dan heeft het weinig zin om daar structureel aandacht aan te besteden.
  Max[/quote:9bbb7c60f6]
  Misschien waren die al eerder afgehaakt en ja dan tel je niet meer mee.

  Ik heb zelf C!T en C'T en dat bevalt samen erg goed.
  Bij de weg, als je lid bent van de HCC dan kan je korting krijgen op het abonnement van C'T.
  Het enige wat ik in beide bladen mis is een vermelding van de werking van de besproken hardware bij Linux.
  In mijn ogen is Linux een behoorlijk goed alternatief voor dat lekke Windows.
  En er is behoorlijk wat hulp aanwezig, bijvoorbeeld ook
  http://forum.nedlinux.nl/

  Jack Marotick
 • [quote:a43393fc27]Ickarssen schreef o.a.
  Het lijk mij niet zo'n grote moeite om het verenigingsnieuws in een los katern te drukken (als de maandelijkse Dell-folder erbij kan, kan dat ook met een los HCC katern).[/quote:a43393fc27]

  [b:a43393fc27]Hoe lang is het geleden dat je C!T gelezen hebt?[/b:a43393fc27]

  Al geruime tijd wordt de hcc nieuwsbrief als een apart katern bijgesloten in het blad, dus á la Dell zoals jij het graag wil hebben.
  Maar ja als je geen abonnee bent of het in de losse verkoop haalt dan weet je dat dus niet. Maar dan ook geen verhaaltjes gaan vertellen.

  Mijn lidnr. bestaat uit 4 cijfers, ik ben dan ook al 20 jaar lid, en lees het blad met veel plezier. De ene keer staan er inderdaad artikelen in die je al lang weet of die je niet interesseren maar dat heb je met elk blad.
  Zelf in Chip magazine, een blad met veel meer diepgang kom ik dat tegen en in PCM en zelfs Computer Idee in z'n huidige vorm is niet meer te vergelijken met de eerste uitgaven.

  Maar ja ieder z'n keus en in de lectuurshop ligt ruim voldoende zowel Nederlandse, Engelse als Duitse bladen.

  Doe je voordeel er mee en stel je kennis ter beschikking door mee te doen in o.a. dit forum er zijn vragen genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.