Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

datum in dos

Anoniem
elloco
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil in een batch bestand een nieuwe directory aanmaken, met de huidige datum en tijd in de naam verwerkt. Ik heb tot nu toe alleen de commando's DATE en TIME kunnen vinden, maar ik zou niet weten hoe ik die kan gebruiken om de datum en tijd in de directory naam te zetten. Heeft iemand hier een goed idee?

  Groeten,
  Wouter
 • door ze tussen % te zetten, bijvoorbeeld md %date%
 • Ok, dit werkt als ik zeg md %date%. Dan krijg ik inderdaad een dir met de naam "04-01-2005". Maar als ik nou de naam "Backup 04-01-2005" wil gebruiken (om maar iets te noemen), hoe doe je dat dan?

  Als ik md Backup %date% gebruik dan krijg ik 2 dir genaamd "Backup" en "04-01-2005". Gebruik ik md "Backup %date%" dan krijg ik een foutmelding: incorrect parameter.

  En als ik ze md %time% dan krijg ik ook een foutmelding. Waarschijnlijk mag je geen ":" gebruiken in een dir naam. Dus die moet ik eerst vervangen door andere tekens.


  En nog een ander vraagje, hoe zet ik bv de tijd in een variabele die ik dan later kan aanroepen? Was geloof ik iets met $naam ofzo?
  Bij date kun je rustig zeggen md %date, cd %date% en dan kom je in de dir. Maar bij tijd is de waarde van %time% al weer een seconde (of meer) verder. Dus cd %time% werkt dan dus niet. Die waarde moet ik dus eerst opslaan. Dat is waarschijnlijk toch al nodig om de dubbele punten te vervangen door streepjes.
  En als ik de waarde van %date% en %time% eerst in een variabele ($1 en $2) kan zetten kan ik waarschijnlijk ook md "Backup $1 - $2" gebruiken. Hoop ik :)

  Bedankt,
  Wouter
 • md "backup %date%"
  variabelen stel je in met set dus bijvoorbeeld set naam=jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.