Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Anders

Nieuw OS

teacher
12 antwoorden
 • Hallo :)

  Ik wil een eigen os maken (soort windows) weet iemand nog goede sites (nl plz) met stappen plan of uitleg??? (ik weet dat het een tijdrovende klus is en dat je er verschillende prog talen voor nodig hebt!)
 • Als je al niet kunt Googlen denk ik dat er helemaal niet veel van je OS terecht komt ;).
 • heb al gezocht nie echt iets gevonden vandAAR :P
 • [quote:789c318e58="Waarten2"]heb al gezocht nie echt iets gevonden vandAAR :P[/quote:789c318e58]

  De opmerking van danieldk is nog steeds van toepassing. Dus leer eerst eens zoeken :)
 • probeer eerst is linux from the scratch :)

  als je wilt beginnen een os te schrijven moet je eerst goed leren een programma te schrijven zodat computer componenten met elkaar kunnen communiceren en de bootloader dan heb je de basis en daaruit bouw je het verder.
 • Tja, ik vrees dat tips geven in dit geval niet echt gaat helpen ;)

  Je zou eens iets kunnen bekijken:
  http://www.nondot.org/sabre/os/articles
  http://www.intelipedia.com/Osdev.htm
  http://my.execpc.com/~geezer/

  Of één van de duizenden andere pagina's over dit thema…
 • Een windows-achtig OS bouwen uit je eentje is onbegonnen werk, vooral als het compatibel met zijn met MS windows. Een dos-achtig OS bouwen is wel nog te doen dat hebben velen voor jouw al bewezen(o.a. Bill Gates & Paul Allen(MS) en Linus Torvalds(Linux))maar daar zie ik het nut niet van in. Om OS'n te bouwen moet je al de nodige programmeer ervaring hebben, vooral op gebied van low-level programmering en ik verzeker je, dat is niet van de poes.
 • [quote:23608b6bbb="Waarten2"]Hallo :)

  Ik wil een eigen os maken (soort windows) weet iemand nog goede sites (nl plz) met stappen plan of uitleg??? (ik weet dat het een tijdrovende klus is en dat je er verschillende prog talen voor nodig hebt!)[/quote:23608b6bbb]

  Moeten wij dit serieus nemen? Ben bang van niet…. Want hoe goed denk je wel niet te zijn als je serieus dit wil gaan doen?

  Weinig te doen zeker…. heelveel vrije tijd…. Ik ben bang dat je daar een hele knappe jongen voor moet zijn…

  Ga eens kijken bij Haiku OS… de BEOS opvolger… een heel team is al enkele jaren bezig om BEOS opnieuw uit de grond te stampen… van scratch wel te verstaan… en jij wil dat in je eentje gaan doen… Niet echt slim….

  Nog even iets: Ontwikkelingen OS/2 en Windows (Ja: Big Blue stond samen met MS aan de wieg van Windows, MS is eruit gestapt en heeft het Windows genoemd en IBM heeft het verder ontwikkeld als OS/2): eind jaren 80 / begin jaren 90 tot nu… zo'n 20 jaar dus… een heel team… Hoe lang wil jij daar overgaan doen?

  Linkje: http://www.haiku-os.org/learn.php

  Niet echt slim… Ik zou maar eens goed leren programmeren met C of C++ of een andere taal… Als je daar echt goed in bent kan je daar geld mee verdienen….
 • [quote:6aa3f89b4a="lifetec"]Een windows-achtig OS bouwen uit je eentje is onbegonnen werk, vooral als het compatibel met zijn met MS windows. Een dos-achtig OS bouwen is wel nog te doen dat hebben velen voor jouw al bewezen(o.a. Bill Gates & Paul Allen(MS) en Linus Torvalds(Linux))maar daar zie ik het nut niet van in. Om OS'n te bouwen moet je al de nodige programmeer ervaring hebben, vooral op gebied van low-level programmering en ik verzeker je, dat is niet van de poes.[/quote:6aa3f89b4a]

  Check de datum van de vorige reply eens……
 • [quote:456b4c6fa5]Check de datum van de vorige reply eens……[/quote:456b4c6fa5]

  Ik had de populariteit van dit forum overschat, het stond immers nog op de eerste pagina :lol:
 • Dat gaat je de rest van leven kosten, een reuzeklus die nooit af is.

  Denk maar eens goed na voor hieraan begint.

  :o
 • Ik ben:
  13
  Met 1 ander
  En met eigen OS bezig.

  Het is ongeveer een DOS idee, maar dan wat meer erachter :lol:

  Als jij een OS wil gaan maken die op Windows lijtk, en MS programma's wil laten draaien, krijg je prblemen met MS, wegens Reverse-enginering.
  Dat overkwam ReactOS.

  PHPnerd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.