Vraag & Antwoord

OS Anders

MS-DOS en installeren van externe HD (Firewire)

Anoniem
perloc
3 antwoorden
  • Wegens beperkte ruimte op de interne HD heb ik een externe (200Gbyte) HD met Firewire, IEEE1394, iLink (wanneer komt er nu eens een eenduidige naam voor die verbinding!!)) en USB (weet niet welke, 1.0 of 2.0).
    Als mijn computer weigert op te starten zou ik graag (een van) de Image files op de externe HD willen gebruiken om die via Drive Image (4.0) terug te zetten op de C: drive. Maar, hoe krijg ik een externe HD aan de praat als windows het weer eens af laat weten. Zijn er drivers te vinden die zo'n externe HD buiten Windows kunnen opstarten?
    Ik weet het, op een CD de Image branden en wegleggen. Toen me bovenstaande vorige week weer eens gebeurde heb ik 3 van de 4 CD's met een eropgebrande image weg kunnen gooien omdat ze CRC en andere leesfouten gaven. De oudste dee het.

    MVG perloc
  • De recentere versies van ghost kunnen rechtstreeks een usb schijf aanspreken. Er zijn ook dos bootfloppen met usb drivers, kijk maar eens op bootdisk.com. Hou er echter rekening mee, dat dit waarschijnlijk allemaal op usb 1.1 draait…
  • Als het gaat om herstel van de hele schijf kun je ook Windows even herinstalleren, DI eropzetten en dan je image over alles heenschrijven. Kost even tijd maar natuurlijk wel safe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.