Vraag & Antwoord

OS Anders

wie weet iets over Sun workstations

5 antwoorden
  • Viavia kan ik aan oude Sun Workstations komen. Nu wil ik wel graag een gratis PC natuurlijk, maar ik heb geen idee wat t precies is, behalve in mijn ogen dan oud. Het gaat om SLC, SS4, SS5 en Ultra-5. (Ik heb al gegoogled, zonder voldoende resultaat). Waar is dit ongeveer mee te vergelijken? Edit: Helaas ik mag ze officieel niet doorverkopen :wink:
  • [quote:7fa27f07d0="marientje"]Viavia kan ik aan oude Sun Workstations komen. Nu wil ik wel graag een gratis PC natuurlijk, maar ik heb geen idee wat t precies is, behalve in mijn ogen dan oud. Het gaat om SLC, SS4, SS5 en Ultra-5. (Ik heb al gegoogled, zonder voldoende resultaat). Waar is dit ongeveer mee te vergelijken? [/quote:7fa27f07d0] Sun gebruikt een SPARC processor in zijn workstations. Deze zijn op zich sneller dan de Intel equivalent, maar deze workstations zijn wel oud dus verwacht geen snelle computer. Je kunt er dus geen Windows op draaien, Sun heeft zijn eigen OS (vroeger SunOS, nu Solaris) en dat zijn UNIX systemen. Ik heb zelf geen Sun workstations gehad, maar heb nog wel een DEC/Alpha thuis staan en is daar wel mee te vergelijken denk ik. Die is sneller dan een 600Mhz Pentium, maar weer niet zoveel dat hij goed mee kan komen met de huidige Pentium generaties. Het zijn hele leuke computers om mee te prutsen, voor dagelijks productiewerk iets te oud denk ik.
  • [quote:8a4cad42b1="mbeis"] Het zijn hele leuke computers om mee te prutsen, voor dagelijks productiewerk iets te oud denk ik.[/quote:8a4cad42b1] OK, bedankt!
  • Misschien een idee er linux op te zetten? http://www.ultralinux.org/
  • en denk eraan; dit zijn geen PC's! Sun machines hebben een heel andere architectuur. Effe een HD erin schroeven die je nog hebt liggen zal niet gaan! Alleen als het complete systemen zijn heb je er dus wat aan... Linux lijkt me een juist OS voor erop inderdaad.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.