Vraag & Antwoord

OS Anders

DOS op USB stick

Anoniem
Captain_Kansloos
7 antwoorden
 • Is het mogelijk om het DOS besturingssyteem op een USB stick te zetten om op die wijze oude DOS programmas te gebruiken.
 • [quote:b10d6004fb="peter444"]Is het mogelijk om het DOS besturingssyteem op een USB stick te zetten om op die wijze oude DOS programmas te gebruiken.[/quote:b10d6004fb]Ja, onder voorbehoud dat het BIOS van je computer snapt dat ie van USB stick moet booten. En dan moet je je USB stick ook bootable maken. Hier: http://www.marlow.dk/site.php/tech/usbkeys wordt o.a. een tooltje van HP genoemd waarmee je een USBstick bootable kunt maken.

  Ik heb zelf een Traxdata 512MB USB2.0 stick die ik met die tool bootable gemaakt heb. Hoe dat je dan precies de juiste DOS versie erop krijgt is dan weer een ander verhaal; mijn stick kan idd niet heel veel meer dan alleen naar de command-prompt booten en daar houd het dan wel een beetje mee op (Ik weet niet of je zomaar mappen met DOS tools en programma's erop kunt kopiëren die dan ook meteen werken).
 • Mmm, op die site die ik zojuist aangaf lees ik hetvolgende:[code:1:becb34cf0b]Now the USB key is ready to be loaded with systemfiles. If you use FreeDOS, MS-DOS, IBM-DOS or DR-/Novell-DOS is up to you.[/code:1:becb34cf0b]Volgens mij is het dus zo dat je - wanneer je de stick eenmaal bootable gemaakt heb - je er gewoon DOS OS mappen op kunt zetten.
 • Ik denk dat het bij mij niet lukt om de stick bootable te maken.
  Ik heb een 256 Mb Apacher stick met een bijbehorende flash utility om de stick bootable te maken, bovendien kan ik in mijn BIOS kiezen voor : USB-ZIP, USB-HD en USB-FLOPPY maar het lukt me niet om met deze mogelijkheden de stick bootable te krijgen dus ik heb niets aan DOS op de USB stick.
 • USB sticks zijn wel bootable te maken. Maar ik vraag mij af of je er dan wel dos vanaf kunt draaien. Dos ondersteunt namelijk geen USB. Er zijn wel dos drivers voor USB, maar ja, die worden pas geladen, nadat dos geboot is. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar ik heb zo mijn twijfels.
 • Wat ik eigenlijk wilde was een bootable USB stick met daarop b.v. DOS 6.22 geinstalleerd en dan de paar DOS programmas ook op de stick en daar vanaf uitvoeren.
  Maar als je de stick niet bootable kunt krijgen zal dat nooit lukken.
 • [quote:c3b5ab183c="peter444"]Maar als je de stick niet bootable kunt krijgen zal dat nooit lukken.[/quote:c3b5ab183c] Je zou het nog kunnen proberen met de info op deze site http://www.weethet.nl/english/hardware_bootfromusbstick.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.