Vraag & Antwoord

OS Anders

Wat is jou reden waarom je GEEN mac neemt?

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Ik vind zelf, Mac OS VEEL fijner dan dat stomme Windows! (geen virussen, wijnig bugs, mooier, sneller enz). Wrom neem jij geen Mac?
 • MacOS draait toch alleen op macs? Nou daar heb je je reden, ik vind MacOS X Tiger super mooi en helemaal geweldig. Maar als je een knappe desktop wil, dan zit je al snel bij de PowerMac G5. Mooi ding, maar toch ff iets te prijzig voor mij. Verder heb je heel veel programma's niet voor de mac.
  Ik ben het overigens onmiddellijk en volkomen met je eens dat MacOS mooier, beter, stabieler en ook nog eens virusvrij is.
  Die gasten van apple zijn trouwens wel helemaal gestoord, die mogelijkheden die zij op die site bieden, niet normaal. Je kan gewoon een PowerMac G5 kopen voor ruim €26.000, dan heb je wel dual 2.5GHz en 16GB DDR2 SDRAM, en 2x 500GB HDD, maar het kan wel. WTF moet je daar nou mee, dan kan je zo'n beetje alle populaire games van dit moment tegelijk draaien.
 • Te duur. Bovendien kun op intel cpu's linux en freebsd draaiuh dus waarom zou je dan een MAC will'n?
 • Misschien meer luiheid dan iets anders. Ik ben nou eenmaal met ms-dos en windows opgegroeid. Verder zijn ze relatief duur en traag. Tenslotte worden er amper games naar de mac geport.
 • Kennen jullie Virtual PC voor Mac???

  En Gerben, Macintoshes zijn veel sneller dan PC's. Als je de nieuwste powermac koopt, is deze nog sneller dan de snelste PC's!!
 • [quote:a8ee41d596="MatSoft"]Macintoshes zijn veel sneller dan PC's. [/quote:a8ee41d596]
  Was het maar zo. Apple stapt niet voor niks over naar het intelplatform…
 • Hmm. Het feit dat over gaat op Intel heeft niets
  met snelheid te maken, maar met de mogelijkheden
  die Intel heeft aangeboden. IBM kon niet waar maken
  dat er een G5 in Powerbooks en iBooks kwamen. Dat
  beloofde ze al twee jaar geleden. Intel zegt: "Wij gaan verder,
  waar IBM tekort schiet". Goede keuze van Apple. Word er ook eens
  gewerkt aan relatief sterkere concurrentie voor het Intel platform.
  En Apple is niet duurder dan menig A-merk PC. Kijk maar eens op de
  Applestore. Vergelijk dat maar eens met een A-merk PC.
 • Voordat dit een zoveelste superzinloze mac vs. windows discussie wordt: hou het on-topic. Dus, jouw reden om GEEN mac te nemen.
 • [quote:3b770486b0="LaPasta"]Hmm. Het feit dat over gaat op Intel heeft niets
  met snelheid te maken, maar met de mogelijkheden
  die Intel heeft aangeboden. IBM kon niet waar maken
  dat er een G5 in Powerbooks en iBooks kwamen.[/quote:3b770486b0]
  En waarom willen ze een G5 in powerbooks? Precies, snelheid. Al sinds '97 is het appleplatform trager dan het intel-platform, zelfs bij dtp-toepassingen.

  [quote:3b770486b0]En Apple is niet duurder dan menig A-merk PC. Kijk maar eens op de Applestore. Vergelijk dat maar eens met een A-merk PC.[/quote:3b770486b0]
  Jammergenoeg zijn er geen B-merk apples. Ik ga echt geen A-merk pc kopen, simpelweg omdat ze te duur zijn voor wat geboden wordt. Dit geldt zowel voor het intelplatform als het appleplatform…

  @gerben: het topic is juist bedoeld om een discussie mac<->wintel te starten, anders is het meer een onderzoek (en dat blijkt imo niet echt uit de ts)
 • Onderbouw die Windows - Mac discussie eens met een niet gesponserd onderzoek van Microsoft of Apple. Ik denk dat beide systemen even snel zijn met pieken voor zowel Windows als Mac. Oh Ja, Gerben. Ik heb een Mac. Ik heb ook een Windows tot mijn beschikking. Het is een beetje Apples met peren vergelijken. Maar om nu gelijk te zeggen dat een Apple trager en duurder is, vind ik een beetje kort door de bocht.

  LaPasta

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.