Vraag & Antwoord

OS Anders

BEos start niet

Anoniem
None
6 antwoorden
 • hallo,

  ik heb thuis eens geprobeerd om Beos te starten.

  Maar als ik hem boot vanaf diskette, blijft ie haken bij het startscherm van beos en start zich dan opeens weer opnieuw op.
  Hoe kan dit?
 • Als je nou eerst eens goed uitlegt wat je aan het doen bent?
  Heb je BeOs al geïnstalleerd? of wou je met de floppy juist BeOs installeren?

  Maar goed ik ken er ook niet genoeg van BeOs.
  Ik hoop dat je een "oudere"pc ervoor gebruikt (pentium ?)

  Kijk anders eens op bebits.com

  Hope
 • nee ik heb hem geinstalleerd en probeer hem dan vanaf floppy op te starten (dit moet)

  en ik gebruik niet een oude pc ervoor.
  Het systeem dat in mijn bijschrift staat gebruik ik. Amd athlon64 3000+
 • [quote:b9e1baeae2="EzraVertommen"]nee ik heb hem geinstalleerd en probeer hem dan vanaf floppy op te starten (dit moet) en ik gebruik niet een oude pc ervoor.
  Het systeem dat in mijn bijschrift staat gebruik ik. Amd athlon64 3000+[/quote:b9e1baeae2] Heb je het al geprobeerd met een patch http://www.bebits.com/talkback/3706
 • BeOS werkt al een tijdje niet meer met AMD en Intel processoren. Er is inderdaad een patch beschikbaar. Misschien is het zinvoller naar Zeta te kijken, de opvolger van BeOS, wat wel modernere hardware ondersteunt. Er is een gratis Zeta Live CD te krijgen:

  http://download.freenet.de/archiv_z/zeta_live-cd_7560.html
 • Leuk om te zien dat je toch nog wat aandacht aan BeOS/ZETA/Haiku besteed danielk, ZETA is op dit moment idd het best aangewezen voor het gebruik op modernere pc's (let wel SATA blijft in veel gevallen een probleem - voorlopig).
  De gratis Live CD is een prima manier om eens te gaan zien hoe het systeem eruit ziet zodat je weet wat je zoal kan verwachten.
  De R5 PE is ansich niet meer geschikt daar deze niet beschikken over de patches (welke je dan ook handmatig moet nainstalleren, als je toch wil kiezen voor de PE varianten kan je nog uitkijken naar BeOS MaxEdititon (link op BeBits) http://www.bebits.com/app/3892 en BeOS DevEdittion 2.2 link via BeOSFrance.com (http://www.deved2.com/.
  Indien je wil expirimenteren met patches/bootfloppy's kan je best eens kijken naar deze pagina: http://mmadia.zelect.org/files/boot_archive.

  Have fun!! ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.