Vraag & Antwoord

OS Anders

Die ouwetjes doen 't nog heel best

Anoniem
dr_te_z
3 antwoorden
 • In deze tijd van lilo, grub zelfs XP-bootloaders vertrouw ik nog steeds op die goede ouwe trouwe OS/2 boot manager. Ik heb mijn PC geconfigureerd als trio-boot: OS/2 warp4, debian en NetBSD. E.e.a wordt gestart door de OS/2 boot manager die OS/2 als default os kent.

  Dat ding staat op zolder maar ik gebruik 'm meestal "headless". Nadat OS2 is geboot start-ie de VNC-server op (VNC server voor OS2? Jazeker!). Met mijn laptop in de huiskamer kan ik nu m.b.v. de VNCviewer de OS2 desktop bedienen.

  OS/2 kent het commando "setboot" en daarmee kan ik een reboot forceren met een alternatief OS als parameter. Zo kan ik van afstand linux of BSD starten. Oke, als ik van linux naar BSD wil moet ik OS2 als tussenstation gebruiken, maar het kan wel!

  Volgens mijn bescheiden mening krijg ik zo'n configuratie niet met een andere bootmanager voor elkaar.

  P.S. ja, ik heb "setboot voor linux" gevonden, maar niet aan de praat gekregen.
 • Ik heb geen ervaring met OS/2 ed. Ik gebruikte in het verleden altijd BootMagic, V-com System Commander en Bootstar Bootmanager. De laatste twee waren het beste.
 • Je kunt GRUB via een serial terminal gebruiken, en op die manier de bootloader vanaf afstand gebruiken ;). Overigens kun je op *nix ook binnen enkele minuten een 'setboot' script schrijven; gewoon de LILO 'default' optie veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.